In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, december 18, 2005

Visite visite een huis vol visite

Vrijdag avond om een uur of half elf zijn onze vriendjes uit Nederland aangekomen, een rit van 13 uur, waarvan 1 uur in beslag genomen werd door het omleggen van Sneeuwkettingen bij Hopfgarten. Das altijd lastig, hopfgarten ligt op 620 meter, wij op 790. Dit hoogteverschil wordt in een kleine 400 meter geslecht. Ofwel een stijging van bijna 15%. Normaal gesproken geen enkel probleem, maar als het al de hele dag heeft gesneeuwd is de bult vaak goed glad. Tja, en als je dan met zomerbanden komt zijn sneeuwkettingen een noodzakelijk kwaad.
Maar goed, half elf waren ze gearriveerd. Gelukkig. Nog een drankje en wat geklets tegen twaalven maar eens in bed gedoken.

Zaterdag, Eerst maar eens de auto's uitgegraven. Deze waren bedolven onder een 40cm sneeuw. Als je dan de auto uitraaft sta je al snel tot aan je middel in de sneeuw, altijd leuk :)

(Voor het uitgraven)


Daarna even boodschappen gedaan voor het weekend, Teruggekomen was Hois (zo heet hij nu eenmaal) bezig ons terrein sneeuwvrij te maken. Terwijl de kinderen in onder en tussen de sneeuwhopen speelden. Een grote klus kan ik je vertellen.
'S middags lekker een stuk gewandeld met de sleetjes. Heerlijk weer, het bleef maar sneeuwen. Intussen zak ik bij ons in de tuin al tot aan heupen in de sneeuw haha.
Tegen het einde van middag zijn we nog foto's wezen maken (resultaat binnenkort op http://www.pbase.com/boegheim)

Als avondeten heerlijk ge-gourmet. Lekker lui geweest verder.

Voor vandaag, zondag staat weer een mooie wandeling geplanned. Het weer begint een beetje op te klaren. Maar eerst even de auto uitgraven

Gr. Paul