In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, december 21, 2005

Verbaasd

Gistermiddag toen de kinderen klaar waren met slapen, bleek waarom zelfs Sabine naar bed was gegaan. Het kind is ziek en nog behoorlijk ook. Waarschijnlijk heeft het sleeën zonder muts en handschoenen (ze had het zo heet) haar een flinke klap gegeven. Ze had vreselijke pijn in haar hoofd en kreeg later ook koorts.
's Avonds ook nog kotsmisselijk erbij dus vanochtend bleef Sabine thuis.

Paul heeft Joris naar school gebracht en vervolgens ben ik maar weer eens naar de fitness gegaan. De fitnessschool leek wel uitgestorven. We waren er volgens mij met een mensje of 7 en dan nog eens 3 trainers. Veel aandacht gehad dus vandaag.
Tussen de middag snel een goulashsoep in mekaar gedraaid en dat met brood erbij gegeten.
Vanmiddag eerst snel het huishouden weer wat op orde gebracht. Sabine huiswerk laten maken, maar ook heeft ze nog geslapen, net als Joris trouwens.

Daarna gingen we met z'n allen naar de camping, waar Paul nog wat spullen op moest ruimen.
Ikzelf ben ook nog bij bekenden langs geweest. Paul had van ze gehoord dat ze voor het restaurant nog mensen tekort kwamen en hij had al geopperd dat ik wel wilde helpen als ze erg omhoog zaten. Ze wilden graag dat ik even kwam praten en dat heb ik vandaag dus gedaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me afvraag waarom, want op mijn vraag of ze al mensen hadden werd ontkennend geantwoord. Maar mij hoefde ze ook niet te hebben, want ik heb geen ervaring! Ja, heb je nou hulp nodig of niet? Kom ik een beetje voor Jan met de korte achternaam opdraven. Ik moet zeggen dat ik lichtelijk verbaasd was hierover. Maar goed, het is duidelijk ook als ze in stinkende nood zitten dan kom ik natuurlijk niet meer helpen. Graag of niet hoor.
Soms begrijp ik mensen gewoon niet, maar dat zal wel aan mij liggen.

Thuisgekomen met Sabine haar huiswerk afgemaakt in de hoop dat ze zich morgen beter voelt, maar ze ligt nu weer met koorts in bed, dus ik vrees voor haar dat ze de kerstviering niet mee gaat maken dit jaar. Arm kind, ze had zich er zo op verheugd. Maar goed, wie weet draait het nog bij en kan ze vrijdag nog naar school. Dan moet ik er morgen ook maar heen om het huiswerk voor de vakantie op te vragen, want je kunt natuurlijk geen vakantie houden zonder de kinderen ook nog eens een flinke berg huiswerk mee te geven. Bah! Je zal maar lekker weg gaan, dan moeten je kinderen in de vakantie gewoon leren.

Verder heb ik vanavond lekker heel lui spelletjes zitten spelen op spele.nl. Erg leuk, maar ik vrees dat m'n pols vind dat ik vandaag een ietsje teveel heb gedaan, oeps.

Ook heb ik nog een briefje in mekaar gedraaid dat ik bij bekenden met pension op ga hangen (ook even op de camping vragen) dat ik mijzelf aanbied als nederlands talige oppas. Het schijnt dat er vraag naar is en het zou voor ons natuurlijk een leuke bijverdienste zijn.