In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, december 06, 2005

en toen was er nog meer sneeuw....

Vanochtend lagen we met z'n allen nog zo lekker te slapen, dat de kinderen zelfs amper wakker werden om hun Sint kadootjes te inspecteren. Joris had weer niet lekker geslapen vannacht, hij had het waarschijnlijk erg koud gehad (ondanks 1 dekbed, 1 kleinkinder dekbedje en 1 deken) want hij kwam midden in de nacht om een nieuwe kruik te halen.
Gelukkig was Sabine wakker genoeg om Joris ook wakker te maken. Ze heeft zelfs heel erg lief gewacht met het uitpakken van het kado totdat Joris wakker en uit bed was.
Ze waren blij met al de etenswaren en de Lego bleek een schot in roos te zijn. Vanochtend werd er al meteen mee gespeeld en ook vanmiddag hebben ze er weer veel mee gespeeld.

De rest van de ochtend is opgegaan aan het huishouden en Paul heeft weer veel geprogrammeerd zodat ook daar weer vooruitgang geboekt kan worden.

Na het brood eten tussen de middag (ik had zo'n zin in een broodje met gebakken ei, vandaar) is Sabine aan haar huiswerk gegaan, Joris is boven gaan spelen en heb ik daarna in bed gemikt en Paul is naar Kufstein gegaan om nog zaken te regelen in verband met de auto. Hij heeft hier in het dorp alvast winterbanden besteld en is bij de verzekeringsman langs geweest om te zorgen voor verzekering en ons kenteken.

Om half vijf ongeveer kwamen Linda en Lydia er weer aan en hebben de kinderen met z'n viertjes heerlijk gespeeld. Paul en ik besloten dat we vanavond geen puf hadden om te koken, de kinderen hadden ook niet echt veel zin om te eten dus we hebben uitgebreid gejaust. Een groot bord met een stuk vlees in stukjes, worststukjes, kaas, smeerkaaspuntjes, olijven, gevulde paprika's, tomaatjes, mandarijntjes, van die oranje besjes die je meestal op je ijs vindt in restaurants, zilveruitjes, augurk, een soort soepstengels met gebakken ui smaak (ja, ja op die stengels zijn ze hier echt dol en ik gelukkig ook) en er lag vast nog wel iets op het bord, maar dat weet ik niet meer.

De kinderen weer lekker naar bed gemikt en wij hebben naar ORF2 gekeken met daarop een documentaire over de echte natuur in het wilde westen (dus niet die uit de films met John Wayne). Erg mooi om te zien.

Paul was ook nog naar de man van de muziekwinkel geweest, want die zou vandaag de fluit mee hebben, maar daar was door familie omstandigheden helaas wat tussen gekomen.
Op de terugweg stopte er ineens een auto naast hem die hem een lift aanbood. Zo van wat doe jij hier buiten met dit weer? Het was degene van de raiffeisenbank die gaat over internetbankieren. Fantastisch, dat overkomt je toch niet? Zo goed kennen we die mensen daar nu ook weer niet, maar toch wordt Paul zomaar meegenomen. Wij blijven daar toch heel blij verwonderd over.

Hee, daar is de buurman weer thuisgekomen dus de wacht is voor ons weer over vandaag.