In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 02, 2005

Is een netwerk belangrijk ?

Gisteren ontvingen we weer de nieuwe maandelijkse dorpskrant (met onze advertentie natuurlijk). Achterin stond een uitnodiging voor alle ondernemers uit brixen van de Wirtschaftsobman (de voorzitter van de ondernemersvereniging).
Er zou uit de doeken worden gedaan hoe het met de bouw van de nieuwe lift hier gaat, en een verhandeling over het verleggen van de weg door het dorp.

Altijd een goede mogelijkheid om zo het lokale ondernemerschap eens te bekijken. Tenslotte zijn wij nu ook ondernemer :D Het begon al goed, bij binnenkomst (ik was een van de eersten) kwam ik gelijk in contact met de voorzitter, en die vroeg wie ik was. Na mijn voorstelling "goedenavond ik ben paul leyten, en ben een bedrijf begonnen in de computertechniek..." OH! Ben JIJ dat (dat heb ik dus al vaker gehoord haha) Wat vervolgens weer resulteerde in door de voorzitter weer voorgesteld worden aan anderen. Zo onder andere de vice burgermeester, een lokale bouwondernemer. Heeeeel toevallig, bijna drie jaar geleden was hij onze bouwondernemer die ons heeft afgeraden (op technische gronden) ons droompand te kopen (voor intimi: huis barbara). Waarop ik natuurlijk verklaarde hem te kennen en even ons toenmalige afspraak memoreerde.. Verbluft (is misschien niet het goede woord) was hij gelijk enthousiast.

En zo 1-2-3 ben ik in nog geen 10 minuten weer een stuk bekender geworden in Brixen.
Aan tafel kwam ik te zitten naast de lokale transport ondernemer, en dus de vice burgemeester, en nog een paar "belangrijke" mensen....
De burgermeester kwam ook nog binnen, en hee die herkende me ook weer... Ook dat maakt moet ik zeggen wel indruk.

De verhalen over de lift en de umfahrung waren zeker interessant, meer nog om te merken dat het best wel goed gaat komen met mijn platte oostenrijks. Het merendeel heb ik goed kunnen verstaan ondanks het mompelende praten....

Aan het eind nog zitten praten over de aanbieding die ik heb mogen doen aan de gemeente (niet met diegene met het geld, maar volgens mij met diegene die gaat beslissen :)) ik kreeg het idee dat het best goed gaar komen.

Effin, an het einde kwam de exploitant van het cafe (wan waarom zou je zo'n bijeenkomst houden op een doodsaai gemeentehuis ??) met een briefje, wat heb je gedronken ?? ik blijf dat gewoon waanzinnig vinden dat vertrouwen wat hier nog geldt. (Misschien is dat in Nld ook wel zo, maar daar kwam ik al jaren niet meer in een cafe...)

Maar dan de vraag, is een netwerk belangrijk ?
Ik denk van wel, en ik heb het idee dat ik goed heb zitten netwerken. Een hoop mensen hebben me nu gezien, een paar ook daadwerkelijk gesproken. en ik weet zeker dat diegene die mij net kennen, en gesproken heb, gaan vragen aan bijvoorbeeld de vice burgemeester wie ik was.
En zo... denk ik dat het goed gaat komen!

Paul