In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 23, 2005

Zo ben je bezig met het ophangen van een briefje

dat je je aanbiedt als oppas (nou ja, dat liet ik Paul doen, want die moest toch naar de camping) en even daarna zit je in gesprek of je niet bij de receptie van de camping kunt komen zitten. Frau Widauer zat er namelijk zelf omdat ze niemand hebben voor de receptie op dit moment. Christoph heeft geen tijd, die is hele dagen aan het sneeuwruimen en het meisje dat er normaal zat, zit nu in haar examenperiode en kan dus ook al niet komen.
Om een lang verhaal kort te houden, vanmiddag ben ik zo goed en kwaad als het ging ingewerkt (maar nog lang niet op alles) en morgenochtend om 8 uur begin ik dan voor het eggie. Werktijden van 8.00 - 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur. Voorlopig voor 2 weken, daarna zien we weer verder.

Het wordt natuurlijk wel even kijken hoe we het met de kinderen gaan doen, maar Paul heeft op dit moment geen opdrachten lopen dus dat scheelt. Ik vind het wel weer leuk om buitenshuis aan de slag te zijn, al levert het natuurlijk niet echt veel op.
Op zich is dit wel een job voor mij en mevrouw Widauer is op zich helemaal geen slechte als ik het zo merk. We hebben vandaag samen ons best gedaan om alles weer onder de knie te krijgen, want voor haar was het ook alweer 15 jaar geleden dat ze voor het laatst op de camping had gewerkt.

Het betekent natuurlijk wel voor mij dat ik voorlopig even niet naar de fitnessschool kan, die moeten we dan maar even afbellen voor de komende weken. Aan de ene kant wel jammer, want ik vind het nu eenmaal wel leuk, maar het is voor een goed doel.

Paul is bezig geweest op de camping, vanochtend ging het allemaal gelukkig weer goed. Op dit moment is hij nog even bij de klant langs waar hij een laptop voor geregeld heeft, om de gebruikster uit te leggen hoe het nu precies werkt met het draadloze internet.
Joris is blij dat hij voorlopig niet meer naar school hoeft. Hij vindt het er wel erg leuk, maar hij heeft zo'n zin om even niets meer te hoeven.
Het zal wel tegenvallen dat mamma er dan ineens niet is, maar daar went hij wel aan. En ze kunnen zo weer elke dag op het campingbergje skiën. Als die dezelfde openingstijden hebben als vorig jaar, dan kunnen ze elke dag tussen 10.00 en 19.00 uur lekker in bezig zijn. Dat komt allemaal wel goed.