In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, april 14, 2006

natte kont

Vanochtend eerst lekker tot 8 uur uitgeslapen. Daarna moesten Paul en Sabine snel uit bed, want ze hadden met z´n tweetjes een afspraak bij de familie Baumgartner.
Paul bij de heer des huizes en Sabine bij de vrouw des huizes. Mevrouw Baumgartner had namelijk de vorige keer zelfgemaakte paasknutsels meegegeven en daar was Sabine zo van onder de indruk, dat ze dat ook zo graag wilde leren.
Sabine is helemaal platgeknuffeld en natuurlijk ook weer stinkend verwend met allerlei knutseldingetjes die ze weer mee mocht nemen. Ook kwam de kleindochter van de familie langs en die blijkt in de parallelklas van Sabine op school te zitten. Ze hebben al half en half afgesproken dat ze een keer met z´n allen gaan wandelen als het weer meezit en dat ze ook wel een keer samen naar het zwembad kunnen gaan. We zijn heel benieuwd!

Ikzelf ben vanochtend eerst de camera maar weer eens gaan testen en ben daarna in huis aan de slag gegaan. Voordat ik het wist waren Paul en Sabine weer thuis en zijn we boodschappen gaan doen. Wij zitten voorlopig wel weer goed.
Daarna snel gaan koken. We hadden gehaktballetjes, spinazie a la bloep en röstirondjes. Toe een ijsje of een bakje vanillekwark. Ondertussen was ook Sabrina weer gezellig aangeschoven en die at natuurlijk ook een toetje mee ;)
Na het eten is Sabine bij Sabrina gaan spelen en hebben Paul en ik even uitgebreid uitgebuikt. Joris was buiten gaan spelen en even later kwamen de meiden daar ook weer spelen. Toen er weer ruzie was, hebben we Joris maar op bed gemikt en die was ook binnen 1 minuut in slaap. Hoezo ik ben niet moe....

Rond drie uur belde Christoph of ik misschien om 17.00 uur op het buro kon komen, o nee, het hoeft niet ik kan eigenlijk zelf wel.... zucht.
Meteen maar eens gevraagd wat we nou van het weekend doen, want dat ik anders een afspraak met een vriendin maak. Toen werd mij letterlijk verteld dat ik DAT dus wel kon vergeten....
Even later werd ik alweer door bovenstaande figuur gebeld dat ik morgen weer moet komen werken en dat we voor de paasdagen even moeten kijken welke uren we open gaan.
Om 2 minuten voor vier belde meneer alweer (hij heeft niets beters te doen geloof ik) met de vraag wat ik aan het doen was. Nou, ik zit in de tuin te kijken naar m´n buurman (broer Jürgen van het sporthotel) die z´n zwembad aan het schoonspuiten is.
Nou, hou daar dan maar mee op en kom meteen hierheen, ik heb je nu hier op het buro nodig.....
Ik ben dus met Joris die kant op vertrokken.
Sabine was ondertussen met Sabrina en familie naar Söll vertrokken om een bezoekje aan Anita te brengen en Paul ging (na ons op de camping afgezet te hebben) naar Kitzbühel om te controleren of de sauna daar het nog steeds deed.

Nadat Joris en ik ons al een uur prima hadden vermaakt (stroom afgelezen, gasfles weggezet, rekening gemaakt enz.) kwam ook Sabine aanwandelen. Ze was weer terug uit Söll en kwam ons lekker gezelschap houden. Sabine en Joris gingen samen spelen terwijl ik de camera test die bekenden van ons uitvoerden (dank dank allemaal) aan het bekijken was.
Tegen kwart over vijf kwamen Joris en Sabine weer terug met een Joris die ontzettend nat was. Ze waren de Schusterbüchel (campingbergje) opgelopen en Joris was natuurlijk uitgegleden en had behalve natte sokken en laarzen ook een natte kont.
Tegen half zes wilde hij zich in het buro gaan staan uitkleden terwijl ik net met klanten bezig was. Toen heb ik ze naar huis gestuurd, want ik had geen schone kleren mee natuurlijk en Joris in z´n blote gat rond laten lopen, gaat me ook iets te ver.
Ik heb ze verder niet eens weg zien gaan, want ik was bezig, maar Sabine had het allemaal keurig verzorgd. Wat hebben we toch een grote, knappe dochter.

Even na zessen, toen ik net het buro afsloot, kwam er nog een duitse campinggast (de enige duitser met internet op de camping) die z´n stroom was uitgevallen omdat hij met electriciteit had lopen knoeien en twee verkeerde kabels op mekaar had aangesloten, hihi.
Daarna weer naar huis gelopen waar ik de kinderen al voetballend met de buurkinderen aantrof.

Op de tennisbanen van het sporthotel werd ook weer hard gewerkt door de mannen, waarop Joris natuurlijk weer naar Christoph begon te gillen. Jürgen stond zich overduidelijk af te vragen hoe die twee mekaar nu weer kenden, maar goed dat weet hij ondertussen vast ook wel.
Toen ben ik maar aan ons avondeten begonnen: semmeltjes met grillworstjes. Lekker samen met de kinderen gegeten, alhoewel ik ook toen weer 2x gebeld werd door de chef.
Rond kwart over zeven kwam Paul ook weer thuis. Hij begon toch wel honger te krijgen. Jammer genoeg voor hem had ik niet op hem gerekend met het eten en waren de worstjes dus allemaal op...
Tegen acht uur de kinderen weer in bed gelegd en na heel veel ge-emmer slaapt zelfs Joris nu (het was ondertussen ook zo´n beetje half tien voordat die sliep).

Paul is weer hard bezig met het programma dat hij voor de camping moet schrijven, want dat gaat nog heel wat uren kosten voordat dat klaar is.