In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, april 15, 2006

Lekker weer

Vandaag was het weer lekker weer.
Vanochtend om kwart voor acht m´n bedje uit, zodat ik ook nog even lekker uitgebreid kon douchen voordat ik aan de slag moest.
Om 8 uur zag ik de buren van het sporthotel alweer aan de slag met de tennisbanen. Die worden weer uitgebreid onder handen genomen om klaar te liggen voor het komende seizoen. De gasten tennissen nu nog binnen, maar willen dat natuurlijk veel liever buiten doen.

Iets over half negen ben ik maar weer eens richting camping gelopen, omdat ik eerst nog even langs 2 plekken wilde om te kijken of daar gasten waren die zich nog niet hadden aangemeld.
Natuurlijk had ik m´n neus nog niet laten zien of ik werd alweer aangehouden door een campinggast die wat wilde vragen. En tja, dan is het zo 9 uur en moet het buro open.
Lekker een volle ochtend gehad. Niet te druk, maar lekker afwisseling tussen buiten en binnen bezig zijn. Toen ik om 11 uur weer naar huis ging, was ik er weer helemaal vrolijk van.
Thuisgekomen lekker met een bak thee en een boek buiten gaan zitten, terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren en de mensen bij het sporthotel nog steeds met de tennisbanen bezig waren. Nadeel van ernaast wonen is, dat je eigenlijk een beetje naast je chef woont (als die er bezig is tenminste). Omdat we een klein probleemgevalletje hadden op de camping werd ik dus ook meteen bij het hek geroepen om daar nog even over verder te babbelen. Ach, moet kunnen.

Tussen de middag hebben we lekker buiten broodjes met warme leverkaas gegeten. Erg lekker vinden wij en ook nog eens lekker makkelijk.
Na het eten zijn de kinderen weer gaan spelen, Paul was aan het programmeren geslagen en ik zat nog even m´n boekje te lezen.
Helaas voor Paul was z´n batterij vrij snel op, maar toen is hij samen met Sabine maar weer eens de mountainbike gaan proberen. Joris reed continu op z´n skeelers van het heuveltje achter het huis af, waarbij ik ontzettend gelachen heb door de capriolen die hij uithaalde. Ook had de kleine man natuurlijk toeschouwers vanaf de tennisbanen, dus Joris deed erg z´n best om lollig te zijn ;-) Het is me d´r 1 die zoon van mij.

Zelf ook nog maar even vlijtig de ramen gaan lappen, dat was ook weer eens nodig, want de hoeveelheid handen die erop zat, was toch wel erg groot aan het worden.
Toen nog even met de kinderen bij de omgevallen boom bij ons in de tuin gespeeld. Daar kunnen ze namelijk fantastisch op klimmen, maar die kinders van ons zijn een beetje bang uitgevallen wat dat betreft, dus ze wilden daarbij continu onze hulp hebben.
Voordat we het wisten was het alweer bijna 4 uur en moest ik weer naar de camping.
Vanmiddag was het erg rustig en ben ik dus ook nog ruim een half uur bezig geweest met het opharken van de zooi rondom de vuilcontainer.
Ondertussen nog wat klanten geholpen en ook gezellig met een aantal duitsers staan praten. Er zijn er al een aantal die denken dat ik de nieuwe platz-wart ben, omdat ik ook zoveel van dit soort klusjes doe. Ach een mens moet toch bezig blijven, anders ga ik me misschien nog vervelen, haha.

Om zes uur belde Paul of hij me op kon komen halen. Hij had zich met het koken een ietsje verrekend en het eten was eigenlijk al helemaal klaar.
Snel nog even een gast die zich nog niet heeft aangemeld een briefje onder het autoraam geschoven en vervolgens snel terug naar de ingang waar Paul en Joris me even later ophaalden.
Paul had een heerlijke zwiebelrostbraten gemaakt met gebakken aardappeltjes en een komkommersalade. Toe een likijsje en wij waren weer helemaal voldaan.
Toen nog even een stukje gaan rijden (we wilden eigenlijk lekker gaan wandelen, maar het regende....) en thuisgekomen een kopje thee genomen met daarbij een Rafello of zoiets. Sabine had die voor ons gekocht om te tracteren, dat wilde ze zo graag. Vinden wij helemaal niet erg :D

En nu weer lekker aan de avondroutine. Paul aan het programmeren, droger aan en ik ik lekker een blogje aan het produceren.
Ik ken vervelendere manieren om m´n avond door te brengen.

1 Comments:

At 15 april, 2006 22:32, Anonymous Anoniem zei....

Hallo luitjes,
Wij wilde jullie een fijne Paasdagen wensen.
Groetjes,ook voor de kids
Jopie en Wim

 

Een reactie posten

<< Home