In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, mei 09, 2006

boompjes verplaatsen

Vanochtend weer lekker met de kinderen naar school gelopen. Het weer was nog goed dus het er snel weer van genomen.
Daarna nog even langs de Traffik gelopen om wat spulletjes voor de camping te kopen en toen snel naar huis.
Daar hard aan de slag met de was en om kwart voor negen weer naar het werk.
Vandaag weer echt een plaagdag, we deden beiden ons best om mekaar af te troeven, maar dat is wel vermoeiend hoor.
Om tien over half elf kwam Christoph binnenrennen: Kleed je aan, we moeten meten. De bomen worden NU overgezet naar de nieuwe plaatsen. Dus snel in de zeikende regen naar buiten en meten en spuiten maar weer. Dat gaat allemaal behoorlijk snel.
Toen ik om iets voor half twaalf weer naar huis ging, stonden er 3 bomen en de 4e kwam er aan. Als ik goed geteld heb, moeten er een goede 50 bomen weg, dus dat is nogal wat.



Thuisgekomen eerst weer verder met de strijk en vervolgens Joris en Sabine op gaan halen.
Tussen de middag lekker pittige makreelfilet met taugé, komkommer, maïs en kroepoek gegeten. Hadden we al lang niet meer gehad en het is zoooo lekker.

Na het eten snel Joris op bed gelegd, want die was helemaal af. Ik moest en zou naast hem komen liggen en heb dat dus ook gedaan. Oei oei, ik was dus ook even in slaap gevallen. Gelukkig maar een minuutje of 20 maar toch. Daarna beneden weer verder met de was en de strijk, pfff. Maar vanavond hoop ik toch helemaal klaar te zijn.
Ook wel goed dat ik nog een was moest draaien, want m´n broek was weer hartstikke smerig na die modderzooi.

Sabine heeft haar huiswerk in een noodtempo gedaan, want ze wilde graag met Jennifer en Sabrina gaan spelen en dat mag natuurlijk niet als het huiswerk nog niet af is.
Ze had de meester op school ook trots laten zien dat ze haar potloden nu keurig geslepen heeft. We hebben namelijk een electrische puntenslijper gekocht omdat ze steeds met zulke slechte potloden rondliep en er gewoon niets aan deed of kon doen. Nu maar hopen dat ze het netjes houdt, want de meester werd er een beetje wanhopig van (en wij ook).
Sabine hebben we dus het grootste deel van de dag niet gezien omdat ze het te druk had, haha.

Joris heeft de hele middag geslapen. Toen ik weer naar m´n werk moest, sliep hij nog steeds.
Paul bracht me even naar de camping en daar aangekomen, waren we precies op tijd om een boom verplaatst te zien worden. Met de graafmachine wordt de boom ´voorzichtig´ uit de grond gehaald, vervolgens naar het nieuwe plekje gereden en er daar liefdevol weer in gemikt. Vervolgens een beetje aangestampt en de rest wordt handmatig aangevuld.Voor de liefhebbers komt hier de hele fotoserie: