In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, mei 24, 2006

brieven en aanmaningen

Vandaag hard bezig geweest met het uitprinten enz. van de brieven voor de winterkampeerders. Tja, met ons ouderwetse programma gaat er een hoop tijd in dit soort dingen zitten. Hopelijk gaat het met het programma dat Paul nu aan het schrijven is toch beter.

Om twaalf uur weer fijn opgehaald door Paul en Sabine. Toen snel Joris van school gehaald. Die had daar de hele dag samen met vriendje Jan met de handy gespeeld. Ze hadden allerlei mensen opgebeld, maar vooral veel met Christian Klien gebeld, vertelde Joris. Dat is de enige Oostenrijker die op dit moment actief is als Formule 1 coureur dus daar zijn de heren natuurlijk groot fan van (alhoewel Joris toch meer voor Schumacher is).

Vanmiddag was het voor mij tijd om aanmaningen te gaan maken voor kampeerders die vergeten zijn om bepaalde kosten te betalen. Ook daar gaat een hoop tijd in zitten, want dat moet allemaal driedubbel nagekeken worden om te kijken of de mensen misschien toch betaald hebben. En een foutje sluipt er altijd wel in, maar goed het blijft nu eenmaal mensenwerk. Ben benieuwd naar de reacties. Zelf ben ik altijd kwaad op mezelf als ik vergeten ben om iets te betalen, maar er zijn genoeg mensen die boos worden op degene die de rekening schrijft. En de kans dat Petra dan de pineut is omdat zij meestal de telefoon opneemt, is vrij groot.....

Verder weinig nieuws van deze kant. De graafwerkzaamheden gaan gestaag door. Als ik er aan denk, zal ik morgen nog wat foto´s maken.
Waarschijnlijk werk ik morgen alleen maar een paar uurtjes in de ochtend en verder niet. Ten eerste ligt er niet meer zo´n stapel werk en ten tweede hebben de kinderen vrij en willen we (als het weer echt zo mooi wordt als ze hebben voorspeld) nu toch eindelijk weer eens met de kinders de berg op. We zijn per slot van rekening niet voor niets in Oostenrijk gaan wonen ;D