In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, mei 19, 2006

adressen, onderbroeken en speelgoed

We blijven maar slaperig ´s ochtends, dus voor de snelheid de kinderen alweer met de auto naar school gebracht (we hebben ons voorgenomen volgende week gewoon weer de benenwagen of de fiets te nemen). Daarna door naar de camping om het adressenbestand daar te kopiëren. Ik had het een en ander nodig en Paul gaat proberen om het in te voeren in het nieuwe programma dat hij aan het schrijven is. Is wel lastig, want het is vreselijk slordig opgebouwd.

Thuis snel aan de slag; Paul met het bouwen van z´n programma en ik met een klusje voor de camping. Toen ik daarmee klaar was, snel richting camping gereden. Christoph wist niet hoe hard hij het buro uit moest rennen toen ik binnenkwam. Snap ik niets van, ik ben zo ongelooflijk lief, aardig en ook nog voorkomend :)
Misschien dat het kwam dat hij me gisteren meegemaakt had toen ik een ietsie pietsie aangeschoten was, hahaha. Tja, vrije dag, wat glaasjes sekt en Petra begint wel te giebelen hoor.

Thuisgekomen nog even de email gecheckt, wat post bijgewerkt, rekeningen betaald en daarna aan de slag voor het eten. Omdat het vandaag in Oostenrijk nationale Gemüsedag (gesponsord door Iglo) was, heb ik daar maar aan meegedaan. Het werd spirelli pasta met een tomaten-groentensaus. Flinke bak met uien, paprika, wortel, tomaat, knoflook, pepertje, italiaanse kruiden en natuurlijk een hele flinke scheut witte wijn voor het vocht. Geraspte kaas erbij en wij konden ons buikje weer gezond flink vol eten.
Met het overgebleven spul heb ik een minestrone a la Petra in mekaar gedraaid. Dan kunnen we er lekker nog een keer van eten.

Vanmiddag had Paul een afspraak met de masseuse en ben ik met de kinderen naar de camping gegaan om foto´s te maken en te kijken of opa en oma er waren.
Die laatsten waren met de familie naar Wörgl dus niet aanwezig. Wel liep ik tegen meneer en mevrouw Wyczorkowski aan (aaaaah, wer ist doch wieder da, die liebe Petronella!) en heb daar nog even gezellig mee staan praten.
Toen weer terug naar huis, want op de camping hadden we verder toch niets te zoeken en voordat ik het weet ben ik weer aan het werk, terwijl ik daarvoor niet aanwezig ben en daar had ik vandaag niet zo´n zin in.

De kinderen gingen weer lekker buiten spelen en even later kwam ook Paul weer thuis. Daar er een nijpend tekort is aan onderbroeken voor de grote man besloten om richting Wörgl te rijden om daar de voorraad weer aan te vullen.
Meteen besloten dat Sabine en Joris nog een paar sandalen moesten voor de zomer. Deze ook aangeschaft, dus beide kinderen weer blij.
Natuurlijk werden ze weer verleid door allerlei speelgoed en daar Paul net ff iets zwakker was dan ik, heb ik ook maar toegegeven en mochten ze allebei iets uitzoeken. Sabine heeft een doos schilderen op nummer uitgezocht en Joris anderhalve meter met nieuwe autootjes.

Nog even allemaal een lekker broodje gehaald voor in de auto op de terugweg (ik viel zowat van m´n graat van de honger) en toen weer snel naar huis.
Daar nog voor iedereen en bakje Heisse Liebe gemaakt en daarna gewoon lekker rustig avond gehouden.

Tot zover vandaag. De foto´s volgen nog, want Paul heeft de camera op dit moment bij zich.