In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, mei 25, 2006

en toen deed de auto ineens niets meer

Maar om te beginnen: lang zal die leven, lang zal die leven, lang zal die leven in de gloria, in de gloria, in de gloria, hieperdepiep hoera, hieperdepiep hoera, hieperdepiep HOERA! Gefeliciteerd met je verjaardag Dee!

Vanochtend begon heel mooi. Lekker zonnetje en zo. Om kwart voor negen dus weer lekker op het fietsje richting camping om een uurtje burodienst te draaien.
Wat mensen geholpen, wat werk afgemaakt en nog snel even 2 foto´tjes geschoten:


Alsjullieblieft Aad en Ria. 1x de caravan en 1x jullie nieuwe uitzicht. Voorlopig dan, want er komt nog van dat bouwplastic voor om het zaakje af te schermen in verband met het stof.

Christoph gezegd dat dit ook het enige was dat ik vandaag ging draaien omdat we met de kinderen de bergen in wilden. Was natuurlijk goed en om kwart over tien (tja, natuurlijk weer mensen om 2 voor tien in het buro, dus ik kon niet weg) snel op de fiets naar huis gesprongen, kinderen en voedsel in de auto geladen en naar de lift.
Daar natuurlijk meteen een seizoenskaart gekocht en lekker naar boven.
We zijn naar de Holzalm gelopen. Eigenlijk wilden we naar de Jochsee, maar het was boven toch nog redelijk koud. Vooral toen het dichttrok, hadden we het een beetje gehad en zijn lekker naar huis gegaan.

´s Middags zijn Paul, opa en oma en de kinderen lekker gaan lopen en hebben nog even lekker een ijsje gehaald. Toen zijn ze naar de camping gegaan en ben ik achter ze aan gegaan.
Tegen vijf uur kwam Ton vertellen dat hij tegen mensen had gezegd dat het buro tussen vijf en zes open zou zijn en dat ze zich wilden komen aanmelden, dus toen heb ik het buro maar open gegooid.
Even later kwam Christoph aanrijden met de vraag wat ik nu weer in het buro deed, want we zijn toch dicht?? Even uitgelegd, nog even over zaken staan praten (nou ja, Paul en Christoph dan), toen zijn wij de kids weer bij opa en oma gaan halen en snel naar huis gegaan. Buro was ondertussen ook alweer dicht, haha.

Thuis ons favoriete fastfood gegeten (rijst met opgebakken gemengde groenten en in stukjes gesneden witte grillworstjes) en daarna hadden we zin in een rondje rijden. Groot rondje gemaakt over Going en toen eens richting Schwoich, Bad Häring enz enz. Toen reden we Brixen binnen en vlak voor het heuveltje waar je het dorp inrijdt: pffffff motor deed ineens niets meer.
Het heuveltje nog net gehaald, toen naar beneden laten rollen tot de raiffeisen, daar de zaak stil gezet en zo dood als een pier. Accu deed het nog, startmotor ook, maar verder............niets. Daarnet is Paul nog even met 2 mannen samen wezen kijken en ze hopen dat het de bobine is.
Morgen maar snel de garage bellen.