In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juli 28, 2006

Duimen

Afgelopen 2 dagen vooral veel gewerkt. Er is een hoop te doen op de camping. Vanwege de relatieve drukte is het buro op dit moment 6 uur per dag open. Op dit moment weer niet echt nodig, maar zeker rond het weekeinde noodzakelijk.
Mag me ook steeds verder bemoeien met de administratie, ook leuk om te doen hoor. Zo leer je een weer een hoop dingen extra.

Buiten is het op het moment vooral ruimen. Er liggen op de wei en het heuveltje achterop heel veel stenen en die moeten allemaal opgeruimd worden. En jullie mogen raden wie dat mag doen! Hele hoop werk, vooral omdat ik tussendoor ook continu gevraagd wordt om stroomkasten open te doen, even iets uit de werkplaats te halen enz.enz. Erg warm ook met dit weer, maar ach, we werken allemaal in de zon en zo wordt ik ook nog eens een keer bruin.

Vandaag, morgen en overmorgen werk ik alleen maar ´s ochtends. Christoph heeft er nu alweer spijt van dat hij me de middagen vrij heeft gegeven, maar dat is pech voor hem, hahaha. Wij gaan dan lekker wat dingen met z´n viertjes doen. Ook weer eens leuk moet ik zeggen. Alhoewel er op dit moment wolken over de hohe salve komen en dat betekent volgens onze plaatselijke weerkundigen (mensen uit het dorp dus) dat de kans op neerslag groot is. Ach, we zullen zien, misschien dat we anders eens richting Innsbruck ofzo gaan. We zien het verder wel.

De bouw van de tunnel gaat ook flink door en vordert gestaag. Ik vergeet op dit moment continu om het fototoestel mee te nemen, waardoor het er maar niet van komt om foto´s te maken. foei foei, domme Petra.
Bij het stuk links van de camping is er weer een stuk van de tunnelput naar beneden gekomen. Precies de reden dat we zoveel hebben moeten ontruimen hierzo. Dan ben je toch blij dat je netjes naar die gasten luistert, want je moet er niet aan denken dat zoiets gebeurt met een caravan erop.

Op de camping wordt door de verschillende mensen flink gebouwd. Zomer is echt bouwseizoen hoor. Tenten worden weer op orde gemaakt, nieuwe caravans en voortenten geplaatst en nog meer gerommeld. Ook flink wat heen en weer verkeer. Er zijn mensen die rijden op een dag zeker 4 tot 5 keer langs.
Ook natuurlijk de trekkers die vaak maar 1 tot 3 dagen blijven, zorgen voor veel leven op de camping. Ook erg leuk om te zien. Hopelijk hebben we van het weekend weer lekker wat aankomsten. Het is per slot van rekening hoogseizoen.
Gisteren was ik nog bij het Tourismusverband om wat foldertjes op te halen en ook daar hebben we het nog gehad over de houtkap die precies in het hoogseizoen achter de camping is geplanned, waardoor we toch een hoop gasten vroeger hebben zien vertrekken. Als het goed is, zijn ze van het weekend klaar, dat zal toch weer een hoop meer rust geven hierzo.
Ik heb de dame van het tourismusburo ook gevraagd of ze een keer wil komen kijken naar het nieuwe stuk van de camping. Het ziet er echt zo goed uit, daar ben ik best trots op. En zij moeten per slot van rekening ook iets over de camping kunnen vertellen als er mensen bij ze komen om te vragen, dan is het toch handig als ze er al eens geweest zijn.

Verder werd Paul gister aangesproken door de huisbazin. Zij wil graag een laptop bij hem bestellen (de order is ondertussen binnen) en haar chef heeft behoefte aan een betrouwbare computerman voor het dagelijks onderhoud aan het systeem. Het gaat om een bedrijf met zo´n 50 medewerkers dus een waanzinnig leuke opdracht. Buuv heeft al flink reclame voor Paul gemaakt en haar chef was ook 1 van de mensen die ons toen heeft geholpen met het opruimen van de modderzooi.
We hopen natuurlijk dat het gesprek met de chef positief gaat verlopen en dat Paul er een vaste klant bij gaat krijgen. Niet alleen erg belangrijk, maar ook zo leuk. Zo´n soort opdracht heeft hij namelijk nog niet, dus is ook weer heel goed voor de diversiteit van z´n werkzaamheden.
Jullie mogen dus met z´n allen flink gaan duimen dat het allemaal goed gaat verlopen.