In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, juli 20, 2006

en het blijft heet

Het grillen was gisteravond erg gezellig, het eten moest wel erg snel moet ik zeggen, we hadden het ene stuk vlees nog niet op toen het andere alweer op het bord lag. Heel leuk zitten praten en met de kinderen lopen dollen. Op het eind lag ik met de twee jongsten over het gras te rollen, hihi.

Vanochtend stonden we om tien voor half acht alweer bij het hotel. Ik had beloofd dat ik daar nieuwe palen op zou halen voor de ingang en we wilden ook even de auto lenen omdat er een waanzinnig aanbod bij de penny markt was. Een droger voor maar 179 euro, dat is natuurlijk geen geld. Dus Paul daarna snel door naar Kirchberg voor de droger en ik naar de bakker voor de dagelijkse bestelling en om Joris naar school te brengen.
Even later belde Paul op dat er maar 1 droger was geweest en hij was nummer 2..... Shit zeg dat is niet lollig. We hadden er flink de pest in in ieder geval.
Terwijl ik de palen in mekaar aan het schroeven was, kwam Christoph ook even langsrijden om wat administratie af te geven. Helaas had hij niet zoveel tijd om te komen helpen als hij gisteravond nog dacht (tja we hadden weer aan de telefoon gehangen samen) dus dat was wel even balen.
Ook bleek dat er sinds 2 dagen bosbouwwerkzaamheden begonnen waren en dat precies in het hoogseizoen achter de camping. 3 klanten zijn hierdoor weggegaan en dat is natuurlijk ontzettend balen. Die gasten zijn namelijk van 6 uur in de ochtend tot een uur of 7 in de avond bezig en dat is natuurlijk niet leuk als je daar voor je rust staat. We zijn er erg boos over en er wordt zelfs gedacht aan boze opzet, maar er iets aan doen, kun je toch niet. De verantwoordelijke is namelijk de gemeente....

Vanmiddag is Paul met de kinderen gaan zwemmen om de hitte een beetje te verdrijven en ik ben om half twee weer naar de camping gegaan om te gaan maaien. Ton stond er namelijk nog steeds in z´n eentje voor en dan kost het veel te veel tijd voordat de hele camping klaar is.
Dus flink staan zweten, want reken maar dat het heet is zo in die brandende zon.
Net voor vier uur opgehouden en naar het buro gegaan.
Even later kwam Christoph toch om te gaan grasmaaien. Gelukkig, want nu is het bijna klaar. Het is nu nog een kwestie van een paar rijen maaien en nog een hoop trimwerk, maar dat doen Jan en Ton.
Omdat het niet druk was in het buro heb ik vanaf vijf uur de straat weer schoongeveegd, want daar had C. een zooitje van gemaakt met z´n maaimachine. Iets over zessen was ik daarmee klaar en kwam Christoph me vertellen dat ik morgen vrijaf heb. Ik keek ´m zeer verbaasd aan, waarop de opmerking kwam: Vrijaf voor wat betreft grasmaaien, hahaha. Ik vond het al vreemd en dook er met open ogen in.
Nog even gas afgesloten voor 1 van de gasten die morgen met de caravan naar Italië vertrekt en daarna natuurlijk weer de broodjes voor morgen besteld bij de bakker.
Had ik er alles bij mekaar toch een werkdag van 9,5 uur opzitten. En dat in een relatief rustig seizoen. Ben benieuwd hoe dat komende winter gaat worden. Zou me niets verbazen als we dan dagen van 10 uur gaan draaien, maar goed dat zien we dan wel weer. Eerst de zomer maar eens overleven, want deze hitte vind ik toch minder. Gelukkig kan ik er vele malen beter tegen dan een jaar terug. Ik ben er duidelijk ingegroeid.

Paul is weer naar de fotoclub, dat is toch ook wel erg leuk, alhoewel ik blij ben dat ik vanavond gewoon lekker thuis mag blijven. En ik moet ´m toch maar eens vragen waar het leesapparaat is voor het fototoestel. Ik wil namelijk graag weer eens wat foto´s publiceren.