In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, juli 21, 2006

weer een lange dag

Vanochtend stond ik om kwart voor acht weer bij de bakker. Paul zorgde er weer voor dat Joris op school kwam en natuurlijk ook voor de inkopen voor het eten van vandaag.
Ik werd vandaag alweer verwend met allerlei pakken hagelslag! Fantastisch mensen, ik vind het zo ontzettend lief.
We hebben ondertussen genoeg hagelslag voor een jaar, hahaha.

Vanochtend weer lekker bezig geweest in het buro, daarna nog even gezellig bijgepraat met wat mensen en toen samen met Christoph op het nieuwe gedeelte draden gespannen zodat we de elektriciteitskabels eindelijk eens op kunnen binden.
Dat was natuurlijk weer lachen, gieren, brullen met z´n tweeën. Tja we kunnen heel goed samenwerken, maar dat gaat wel gepaard met het nodige gescheld op mekaar. Christoph trok de draad strak en ik ramde er vervolgens van die haakjes omheen. Dat ik daarbij regelmatig missloeg, was voor Christoph reden voor gemopper en veel gelach. Vooral toen ik op m´n duim timmerde kon hij zich bijna niet goed houden, maar eerlijk is eerlijk hij heeft niet hardop gelachen.
Een goed uur later waren we klaar met twee rijen, dus dat viel nog best mee.
Ik zei op een bepaald moment al dat ik het zo leuk vind dat we alletwee altijd zo lekker lopen te mopperen tijdens dit soort klussen, vind hij maf maar moet er achteraf ook altijd om lachen.

Zo tegen half 1 was ik weer thuis, waar Paul en ik samen aan de kook gingen.
Heerlijk rijst met driedubbelbereide boontjes (eerst koken in bouillon, dan met fijngesneden ui en knoflook opbakken in een mengsel van boter en olie, daarbij zout, suiker, sojasaus en sherry (oké die hadden we niet dus dat hebben we gewoon weggelaten) en daarna nog 20 minuten in de oven) en kipfilet gebakken in wat olie, met zout, peper en weer sojasaus.
Zaaaaaaalig.
Daarna de kratten limonadeflesjes opgehaald bij de camping en toen in Kirchberg weer nieuwe vulling gehaald. We hadden verdikkie niets meer te drinken op het werk en dat is met deze temperaturen echt wel nodig. We kwamen aanrijden toen Christoph ook bij de werkplaats stond. Niet even helpen met kratten naar beneden tillen natuurlijk. Neeee, meneer stal alleen maar 2 flesjes en was weer weg.
Vervolgens begonnen met het opbinden van de hoofdstroomkabel. Natuurlijk heeft me dat weer waanzinnig veel tijd gekost, want tussendoor moest ik ook mensen aan stroom helpen, even gezellig bij mensen een glaasje limo drinken, nog ergens helpen en vervolgens was het alweer 4 uur en moest ik naar het buro.
Daar ook nog 2 uur lekker bezig geweest.
Daarna weer even wat gasten aan een teller voor de stroom helpen, natuurlijk ook even praten en de stekker van de electrische vliegenvanger (ja ja, sinds vandaag bovenop de container) isoleren. Toen was het alweer kwart voor zeven en vond ik het wel weer genoeg geweest.

Nog even snel een patatje gegeten bij Ton en Anneke en door naar huis.
Op dit moment is het aan het onweren. Niet zo vreemd na zoveel dagen van dat hete weer, het zat er aan te komen.
Nu alleen hopen dat het niet als een idioot gaat hagelen of regenen, daar hebben we toch echt even geen behoefte aan.