In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, augustus 09, 2006

dinsdag en woensdag

Gisteren was een druk dagje op de camping. Eerst burodienst gedraaid, nog wat kleine dingetjes gedaan. Daarna snel naar huis, eten koken (meteen voor 2 dagen saus gekookt, wel zo makkelijk) en om 1 uur alweer op de camping om weer stenen te rapen. Het was namelijk zomaar mooi weer, dus Petra was heel snel buiten in het zonnetje. Het heeft helaas niet ontzettend lang mogen duren die zonneschijn, maar het was lang genoeg voor mij in ieder geval.

Paul had het druk met z´n werk en is ´s middags houten platen wezen halen om de kelder af te kunnen dichten in het geval van meer water. We hadden gister al weer een laagje water in het stookhok staan, dus die is ook weer leeggezogen met de waterzuiger die we van Ernstl van de Farbenmarkt hier in het dorp mochten lenen. Hij was zo lief om het ding te komen brengen om half zeven. Super toch.
Vriend Marco was meegeweest naar de bouwmarkt en had geholpen met de platen op maat snijden, waardoor de mannen goed opgeschoten waren.
Dit geheel moest natuurlijk gevierd worden met een pizza van Massimo, wat weer heerlijk was.

Op tijd weer ons mandje ingedoken, want voor mij begon de dag vandaag weer goed op tijd.
Om half acht was ik alweer ruim op de camping aanwezig om te zorgen dat het karton weer werd klaargelegd voor de afhaaldienst. Kost toch altijd een klein half uurtje en om acht uur staan de eerste mensen weer klaar voor de broodjes.
Verder is het weer erg rustig, dus vanaf morgen gaan de burotijden weer terug naar 2x 2 uur. Het is zonde van mijn tijd om de hele tijd hier in het buro te zitten niksen. Ik heb genoeg andere dingen buiten te doen en daar kom ik nu niet aan toe.
Vandaag met Paul samen op het dak gestaan om de camera van de camping te verzetten. Geen moeilijk werk, maar een twee uurtjes ben je er toch snel mee bezig en dan is het fijn om samen aan het werk te zijn.
Om 3 uur lekker een tijdje met Christoph over van alles en nog wat zitten praten, wat klanten geholpen, maar vanaf een uur of 4 niets meer. Hopelijk komen er zo toch nog wat mensen want ik verveel me.

Het weer is hier nog steeds niks. De beloofde zon is vandaag niet langsgeweest dus dat was wel ff een dumper. Er zijn steeds meer mensen die toch maar naar huis gaan, want die hebben hier ook geen zin meer in. Wel jammer, maar ja, je kunt er toch niets aan doen.

De kinderen vermaken zich prima bij opa en oma en wij vermaken ons ook prima. Ik vrees dat ik me vanavond maar eens op het doen van was en strijk moet gaan werpen en eventueel alvast beginnen met het grondig opruimen van de kinderkamer. Ik wil het graag klaar hebben als de kinderen weer terugkomen en voor we het weten is het weer zover. Want van het weekend komt er zeker niets van met al dat gefeest hier in het dorp.