In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, augustus 07, 2006

Stil zonder kinderen

De laatste dagen met m´n ouders zijn voorbij gevlogen. Ik moest natuurlijk gewoon werken, behalve dan zaterdag. Kreeg meteen vrij toen ik vertelde dat we met z´n allen een dagje naar Salzburg wilden.
Daar zijn we zaterdag heen geweest. Erg leuk om weer eens te zijn. Jammer dat het weer niet erg meewerkte en dat het voor oma te zwaar was. Die was al snel moe, maar ja, moet 80 wil het allemaal ook niet altijd meer even goed natuurlijk. En dan 2 van die drukke kinderen om je heen is een beetje veel misschien.

Sinds gisterochtend zijn de kinderen met opa en oma mee naar Nederland gegaan.
Eerst naar Rothenburg o/d Tauber een mooi stadje met prachtige vestingsmuur. Dan door naar Enschede naar m´n broertje en van daaruit naar einddoel Den Haag.
Wij moeten nog wel een beetje wennen aan de herwonnen vrijheid, maar het voelt ook wel lekker, alhoewel ook een beetje leeg.

Dan nu eindelijk weer eens wat foto´s. Ik heb ze al een week geleden gemaakt, maar het is nu niet veel verder, want de bouw ligt op dit moment vrijwel stil door de regen.

Dit zie je nu als je bij de camping aan komt rijden:


Bij de huizen aan de overkant is een stuk ingestort dat ze voor de stevigheid ofzo hebben afgedekt met een zeil:


Veel regen, dus veel water. Het staat nu tot de graspolletjes aan de linkerkant:


Het wordt al wel een echte tunnel:


Vanaf de andere kant gezien:


Hier een foto van het nieuwe trekkersveld, gezien vanaf het heuveltje:


Achter het heuveltje is een waterstroompje gecreëerd om te zorgen dat er niet teveel water het veld oploopt en het wordt ook meteen door de kinderen als speelplaats gebruikt:


En nog een blik vanaf 1 van de nieuwe bankjes richting Hohe Salve: