In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, augustus 12, 2006

feestavond

Ondertussen is het alweer zaterdagavond en bijna tijd voor onze tweede feestavond.
Maar het verhaal nog even van gisteravond.
Rond een uur of kwart over acht zijn we begonnen met ons omkleden. Natuurlijk niet te vroeg, want het feest zou officieel pas om half negen door de burgermeester geopend worden en we hadden niet zo ontzettend veel zin in dingen als toespraken, dus niet al te veel gehaast.
Tegen negen uur kwamen we in de tent, waar het kleine feestvarken en z´n ouders al op ons zaten te wachten. Gezellig met z´n allen wat gedronken en een kippetje gegeten (was slecht dit keer, veel te ver doorbakken) en nog even buiten bij de kermisattracties geweest. Stelde niet veel voor helaas, maar Nick vond het mooi en dat is per slot van rekening ook belangrijk.
De bank die speelde, Saxndi, was nu niet echt van grote klasse, dus het was eigenlijk een beetje jammer van de 7 euro die we per persoon hadden betaald hiervoor. Het wilde ook maar niet vol lopen, dat is natuurlijk voor een band ook niet echt lekker om te spelen, dat moet gezegd.
Tegen half elf ofzo kwamen de vrienden met wie we hadden afgesproken ook. Meteen vriendinlief gewurgd, want ze was helemaal niet in Tracht. De ellendeling, liep ik het daar een beetje koud te hebben (tja, niet aan een maillot gedacht en dat is met deze temperaturen wel aan te raden), maar goed dat ging na een paar glaasjes ook wel weer goed.
Vrienden van de camping gingen naar de caravan (nou ja, moeder en zoon werden door pa gebracht) en wij zijn bij onze oostenrijkse vrienden gaan zitten. Was ook erg gezellig, we hebben ontzettend gelachen en gezellig met iedereen zitten praten.
Rond twaalf uur, half 1 kwamen Christoph met vriendin ook binnen en heb ik veel met Christine en haar zus zitten praten.

Rond half drie had oostenrijkse vriendin ruzie met haar vriendin en ik lag in de clinch met Christoph. Om kwart voor drie maar naar huis gegaan, we hadden het allemaal weer een beetje gehad.

Vanochtend alweer heel vroeg wakker en kon niet meer slapen. Rond tien uur hebben C. en ik onze strubbelingen weer bijgelegd (dankzij Paul) en zijn Paul en ik naar Wörgl gereden. We wilden door naar Innsbruck en hebben dat ook een stuk gedaan, maar ik was helemaal niet lekker door een lichte kater en het veel te korte slapen, dus we zijn maar weer naar huis gegaan en gaan slapen. Dat is wel eens erg lekker hoor om overdag zo te kunnen gaan pitten zonder dat er continu kinderen naast je bed staan.

Vanavond weer te lui om te koken, dus heeft Paul bij Massimo en Claudia (die gisteravond ook op het feest waren en waar ik ook nog even gezellig mee had staan praten) pizza en pasta gehaald. Nu nog lekker thuis een beetje hangen. Paul is met de X-box aan het spelen en tegen een uur of 9, half 10 gaan we weer eens in de feesttent kijken. Ben benieuwd hoe de band van vanavond is en of er meer volk is dan gisteren.