In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 13, 2006

KLAAR!

Om te beginnen een mooi plaatje, geschoten vanaf achter op de camping:


Zondag verder lekker langzaam aan gedaan, want we waren allemaal wat lui.

Maandagochtend om 9 uur weer in het buro, waar Christoph zich afvroeg wat ik kwam doen. Uhhh, dat hadden we vrijdag zo afgesproken hoor. Dat je zaterdagnacht vond dat ik de rest van de week vrij heb, dat heb ik maar gewoon aangenomen als een soort van mislukte mededeling.

Lang verhaal kort, ik heb maandagochtend eerst burodienst gedraaid en daarna ben ik de werkplaats weer ingedoken om daar de laatste resten op te ruimen.
Daar ben ik de hele dag mee bezig geweest en om kwart over zeven ´s avonds was ik dan ook helemaal KLAAR!!!!
Tjonge jonge, nu kunnen we eindelijk alles eens fatsoenlijk vinden en er is ruimte, niet te geloven. We hebben dan ook heel veel weggegooid en in een opslaghok geruimd. Alleen de zaken die we regelmatig gebruiken liggen nu nog in de werkplaats en dat scheelt zoveel.

Vanaf dinsdag was ik vrij. Wat betekende dat ik dinsdagochtend alweer op de camping was om daar de lege kratten frisdrank op te halen omdat ik eindelijk eens tijd had om boodschappen bij de pennymarkt te gaan doen. En die is in Kirchberg en daar is het Lagerhaus ook en daar halen we ons (camping)fris altijd.
In de tussentijd had Christoph weer een klusje bedacht dat ik mooi thuis kon doen. We hebben bij de ingang van de camping borden hangen met daarop de rusttijden die voorgeschreven zijn door de campingwet. Die borden zien er niet meer uit met allerlei afgebladderde letters. Mijn klus voor deze week is dus om die borden schoon te maken en opnieuw de ontbrekende letters erop te plakken.
Dat betekent dus flink met de neus in de spiritus/terpentine nou ja, hier noemen ze dat gore spul NITRO. Daar ben ik gistermiddag mee begonnen nadat ik de ontbrekende letters bij de plaatselijke doe het zelf had besteld.
Vanochtend weer verder gegaan en doorgegaan totdat ik beide borden afgepoetst had. Het eerste bord is al klaar en ligt op de camping, voor het tweede bord moet ik echt op de plakletters wachten.

Verder is Paul heel hard bezig in de kelder om daar weer iets fatsoenlijks van te maken. Maandag heeft hij het zwikkie schoongemaakt en vanaf gisteren (dinsdag dus) is hij gaan stucken en hebben we geprobeerd om een stuk afvoerpijp schoon te krijgen zodat we de wasmachine kunnen verplaatsen.
Dat laatste is helaas niet gelukt. Er zit zoveel troep in die pijp dat we een gespecialiseerd bedrijf moeten laten komen om het open te spuiten en om nu zoveel geld uit te geven alleen om een wasmachine en droger te verplaatsen....nee.

Vanmiddag ben ik ook nog even naar de camping gelopen om daar de bouwwerkzaamheden weer eens te fotograferen. Bij deze de foto´s, dit keer zonder commentaar: