In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 06, 2006

school, tunnel en taart

Ondertussen woensdag en ik heb mezelf even vrij gegeven van het knutselen aan taartonderdelen.
Gisterochtend op school meteen in de slag gegaan met het schoolhoofd. Natuurlijk vond zij dat wij het eerder hadden moeten zeggen (hoeveel eerder kan het dan bij de inschrijving) en vonden wij dat zij beter op had moeten letten tijdens het gesprek.
De moeder van Jan was er ook bij en later heeft ook de moeder van Filip nog gevraagd waarom de jongens niet bij mekaar in de klas zitten.

Dinsdagmiddag vond juf nog steeds dat wij het niet gezegd hadden, maar dat we hadden gevraagd of Joris bij een heel ander jongetje kon. Nou weet ik niet waar ze met haar hoofd heeft gezeten tijdens dat gesprek, maar dat jongetje zat weliswaar bij Joris in de klas, maar was nog te klein om naar Kindergarten te gaan en daarbij ook nog niet een van de beste vriendjes van Joris dus dat hadden wij 100% zeker niet gevraagd.
Ik stond op ontploffen en heb enigszins onvriendelijk opgemerkt dat ze dat dan zeker verkeerd had opgeschreven want dat wij dat NIET gezegd hadden.
Ze zou kijken wat ze kon doen vertelde ze.
Ik zou ik niet zijn als ik niet alvast een mooie brief had klaargemaakt en ik stond dan ook volledig in de strijdblokken als er niet snel wat zou gebeuren.
Wonder boven wonder kwam ze deze middag met de mededeling dat Joris morgen naar de andere groep en daarmee naar z´n vriendjes mag. Wij zijn blij!

Ook ben ik met Joris nog even naar de camping geweest om foto´s van de tunnelbouw te maken. Dat heb ik al zolang niet meer gedaan.

Hier een foto vanaf de kant van de weg:


En 1 vanaf de andere kant. Daar de mensen daar aan het werk waren, kon ik de baustelle niet op waardoor je maar slecht kunt zien hoever de bouw nu gevorderd is ten opzichte van de camping, maar geloof me maar dat het vrij snel gaat!


Op dit moment zijn ze hard bezig met het maken van het betonnen dak:



Verder gisteren ook nog het nodige aan het huishouden gedaan, want er ligt nog zoveel achterstallig werk, pffff.

Gisteravond zijn we weer lekker de berg opgegaan om daar te eten. Het weer is zo lekker, daar profiteren we op dit moment zoveel mogelijk van.
Toen erg op tijd naar bed gegaan, wegens moe. Ik moet er toch ook weer aan wennen dat ik ´s ochtend niet meer alleen voor mezelf hoef te zorgen, maar dat er ook nog 2 kinders rondlopen die binnen een bepaalde tijdspanne klaar moeten zijn.

Vanochtend was het dan ook tijd voor Sabine om naar school te gaan. Eerst hadden ze natuurlijk de kerkdienst vanwege het begin van het schooljaar en daarna heeft ze van de meester gehoord wat ze allemaal nodig heeft dit jaar.
Dat betekende dus weer een inkoopronde vandaag. Ook waren we vorige keer bij de schoenenwinkel volledig vergeten om voor Sabine schoolschoenen (patschen) en bergschoenen te kopen, dus dat hebben we vandaag dan maar ingehaald.

Verder heb ik me vrijwel de hele dag beziggehouden met de taart voor vrijdag. Ik ben continu aan het tekenen en uitmeten en heb alvast wat zaken klaarliggen om in mekaar te kunnen zetten.
Hier een indruk van mijn werkzaamheden. Degene die hier onderdelen voor een radlader in kunnen zien vind ik heel knap ;)



Paul, Sabine en Joris zijn nog even lekker naar het zwembad gegaan en zodadelijk gaat Sabine naar haar eerste voetbaltraining. Ik ben heel benieuwd hoe ze het gaat vinden...