In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 14, 2006

Vandaag was het dan zover

De start van het officiële winterseizoen. Nou ja....de aankomst van de eerste winterkampeerders dan. Het viel in zoverre een beetje tegen dat er maar 8 caravans zijn aangekomen, maar voor de rest ging het allemaal lekker. We hebben geen van tweeën echt pauze gehouden (even snel een broodje halen en een broodje laten brengen tellen we niet onder pauze) omdat we wilden dat er de hele tijd iemand aanwezig zou zijn.
Verder hard bezig met het grondig poetsen van de trekkers. Moet eens per jaar grondig gebeuren om al het smeer te verwijderen en weer opnieuw in te kunnen vetten. Flinke hoeveelheid werk, maar we pakken het dan ook grondig aan.
Christoph doet het grove werk en ik duik op het fijne (en dus veel langduriger) poetswerk. Van 1 van de gasten 2 spuitbussen met ontzettend goed ontvettingsmiddel gekregen en daarmee flink aan het poetsen gegaan. Zoals gezegd, veel werk, maar geeft wel voldoening om te zien dat de machines er zoveel beter van gaan uitzien.
Ook erg leuk om de bekende gezichten weer te zien. De meeste van deze mensen heb ik vorig jaar heel bewust meegemaakt toen ze weggingen en dan is het echt leuk om ze weer te zien.
Hopelijk komt er morgen een ongeveer even grote groep, dan kunnen we tenminste iedereen fatsoenlijk aandacht geven en hoeven we niet te lopen rennen. Erg leuk zo.

De kinderen zijn vandaag eerst lekker thuis gebleven met z´n tweetjes. Paul moest naar een klant in Jochberg en ik natuurlijk naar de camping. Ze hadden zin om samen met de X-box te spelen en in het weekend vinden wij dat prima.
Tegen een uur of elf belde Sabine op om wat te vragen en toen ze hoorde dat er kinderen op de camping waren die ze kende, wilde ze meteen komen. Dus toen zijn Joris en zij eerst langs de bakker gegaan om wat lekkers te kopen en vervolgens samen naar de camping gelopen. Dat doen ze altijd heel erg lief handje in handje. Op de camping aangekomen zijn ze meteen naar hun vriendjes gegaan waar ze heerlijk hebben gespeeld.
Tegen een uur of 1 kwam Paul ook weer richting Brixen en die heeft toen nog een broodje voor me meegenomen. Erg fijn want ik had ondertussen best wel honger.

Vanavond heeft Paul weer 1 van zijn befaamde pasta creaties gemaakt en daarna hebben we nog even lekker met de kinderen gespeeld. Omdat het weekend is, hebben we ze lekker pas om half negen richting bed gedirigeerd. Dan kunnen Paul en de kinderen morgen in ieder geval uitslapen. Ik moet sowieso om 9 uur in het buro zijn, maar tot 8 uur in bed is ook lekker liggen hoor.

Misschien zo nog even een drankje halen en verder zien we wel weer. Morgen hopelijk weer een gevuld dagje.