In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, september 26, 2006

kasten en tapijt

Vandaag was het dan zover, na een uurtje burodienst gedraaid te hebben (nou ja een pietsje langer ik moest op Paul wachten) auto met aanhanger geleend en vervolgens naar de Kika.
Paul had daar prima en goedkope vloerbedekking gezien, dus daar moesten we kijken.
Inderdaad gewoon prima vloerbedekking voor een kelderhok en een stuk goedkoper dan onze plaatselijke man. In plaats van ongeveer EUR 580,- waren we nu EUR 90,- kwijt. Dat scheelt echt teveel.

Ook nog 2 open kasten voor de administratie en rommeltjes gekocht en een burostoel voor mij. Niet zo´n belachelijk duur ding als die van Paul, maar gewoon een fatsoenlijk stoeltje waar ik prima op kan zitten.
Nu duurde het wel erg lang voordat we onze spullen geleverd kregen bij de Kika. Ga je naar de Selbstabhohlung, duurt het gewoon bijna een half uur voordat de spullen daar zijn, pfffff.
Toen snel Joris van school gehaald, want het was alweer half 1 geweest en ook Sabine kwamen we al snel tegen. Dus ik met 2 kinderen op schoot en snel naar huis. Tja een pick up heeft nu eenmaal maar 2 zitplaatsen dus het was ff lastig.
Thuis alle spulletjes uitgeladen en daarna de geleende biertafels en kruiwagen (die laatste hadden we hier pas sinds de overstroming staan, oepsie) teruggebracht.

Auto weer geruild, nog even staan kletsen en toen naar huis om de vloerbedekking te gaan leggen. Natuurlijk eerst de vloer nog even schoongemaakt en nadat we wat missende spulletjes bij Kaufmann gekocht hadden snel aan de slag. Het hele zwikkie uitgerold en lopen trekken totdat we het naar onze zin hadden liggen en toen is Petra aan de slag gegaan met het stanleymes. Wat lastig, maar het is gelukt. Wel hebben we aan alle zijkanten een overlap van ongeveer 15 cm laten zitten om de buizen die er liggen weg te werken. Het staat niet eens zo slecht, laat de kamer wat groter lijken vinden wij en nu hoeven we geen grote, dure plinten te gaan kopen om de waterleidingen weg te werken.

Paul is nu weer naar een klant, maar gaat vanavond weer verder met de electriciteitsleidingen wegwerken en als dat gebeurd is, kunnen we onze spulletjes vanuit de huiskamer naar beneden gaan verhuizen. Dat zal me toch heerlijk zijn zeg. Ik verheug me er al helemaal op.
Dan moeten we nog het open gedeelte in de kelder verder verven. Het plafond ziet er daar echt niet meer uit en ook een aantal muren moeten nodig onder handen genomen worden. Maar onze eerste prioriteit is echt de werkkamer. Foto´s maken hiervan wil niet echt lukken; we hebben geen groothoeklens en dan kun je toch erg slecht zien wat we ervan maken.

1 Comments:

At 26 september, 2006 21:23, Anonymous Anoniem zei....

Fototip:

Ga in het midden van de ruimte staan en maak een foto hou in de gaten waar je rechts 'eindigt' en maak de volgende foto hou daarbij in de gaten dat links doorloopt waar je bij de vorige foto geeindigt bent snappie um? als je dan 3 of 4 foto's hebt gemaakt op die manier hoef je ze alleen naast elkaar te zetten en eventueel samen voegen! en voila, de hele ruimte is op 1 foto te zien! niks geen groothoeklens nodig!

Succes !

 

Een reactie posten

<< Home