In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, oktober 13, 2006

wereldrecord

Het kan verkeren. Vandaag geen maaimachines gepoetst, maar ik zat vanochtend vroeg al wel in het grote bakbeest (uhh, de auto van Christoph) om een boodschap te halen in Kirchberg.
Op de terugweg ook nog Christoph zelf opgehaald en net op tijd op de camping om het buro om 9 uur te openen.
Daar ook weer flink aan de slag geweest, er waren weer veel mensen die graag van hun geld af wilden en dan is het altijd druk.
Ook nog even een stukje muur bijgeverfd want daar zaten allerlei kale plekjes op en dat is natuurlijk niet mooi.

Tussen de middag lag m´n bloeddruk weer onder NAP dus na het eten van heel veel pepermunt ging het pas weer wat beter. Gelukkig vanmiddag geen heel zwaar werk. Ik heb blaadjes geharkt. Lekker buiten in het zonnetje bezig, ondertussen telefoontjes beantwoord en nog even met mensen staan praten.
Toen nog het bijeengeveegde blad opgeruimd (met z´n allen erg gezellig), in de werkplaats nog wat opgeruimd en toen was het alweer burotijd.
De kinderen waren vanmiddag weer heerlijk bij Gerhard en Evi aan het spelen. Dat vonden ze weer erg gezellig, alhoewel Gerhard en Evi het wel een beetje vermoeiend hadden gevonden. Tja al dat gespring en gekwetter om je heen is ook vermoeiend, vertel mij wat.

Om 6 uur nog even langs de dokter geweest. Sabine had met gymles een bal erg hard tegen haar middelvinger gekregen en die is wat verstuikt wat erg pijnlijk is.
Fijn een zalfje en een drankje tegen de pijn gekregen dus hopelijk is het na het weekend weer beter.

Daarna met z´n allen richting Kitzbühel, want Paul had de kinderen beloofd dat we bij de Mc Donalds zouden eten.
Onderweg werden we opgebeld door een kennis van ons.
Helmuth Hehenberger, onze vriend en plaatselijke meubelmaker, stond op de beurs in Innsbruck en heeft daar het wereldrecord schaven verbroken. Hij heeft een houtkrul gemaakt van 1.112 meter lengte! Er waren opnamen gemaakt door de ORF dus ze hoopten dat dat bij Tirol Heute uitgezonden zou worden.
Wij dus met een noodvaart eten gehaald, mee naar huis genomen, thuisgekomen heeft Paul als een idioot de video aangesloten, geprogrammeerd om er vervolgens achter te komen dat de opnamen niet zijn gebruikt voor de uitzending van vandaag :(
Vonden wij niet leuk. Hebben we een wereldrecord, zenden ze het niet uit. Bah!
Maar goed, misschien morgen dan. Zou wel leuk zijn natuurlijk.