In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, november 24, 2006

Birmese kip

De birmese kip was weer heerlijk. Het is dan ook allemaal schoon opgegaan en ook de kinderen hebben zich 3 slagen in de rondte gegeten.
Voor degenen die nieuwsgierig zijn geworden volgt hier het recept:

Ingrediënten:
4 kippenbouten, elk ca. 250 g -
zout en peper -
1 eetlepel kerrie -
2 eetlepels sojasaus -
2 uien, gepeld en grof gesneden -
3 teentjes knoflook, gepeld en grof gesneden -
0,5 theelepel cayennepeper -
4 eetlepels zonnebloem- of maisolie -
1 kaneelstokje -
1 laurierblad

Bereiden:
Wrijf de kippenbouten in met een mengsel van zout, peper, de kerrie en de sojasaus. Laat de bouten ca. 30 minuten staan.
Pureer de uien en de knoflook met de cayennepeper in de foodprocessor. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het gepureerde mengsel ca. 1 minuut. Wentel er de kippenbouten door en bak ze snel rondom lichtbruin. Schenk 0,5 liter water in de pan en voeg het kaneelstokje en het laurierblad toe. Breng alles aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de kipcurry ca. 1 uur zachtjes smoren tot de kip gaar is. Voeg een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt. Geef er rijst en een komkommersalade bij.
--------------------
Nog even 1 opmerking; wat ons betreft kan er ook minder water bij. Ik gebruik de marinade als vocht en doe er nog een klein beetje water bij, dan houdt het gerecht veel meer smaak.

Verder ben ik gisteren ook nog even naar de camping geweest om foto´s te maken voor de nieuwsbrief. Aufenthaltsraum en Baustelle zijn aan de beurt geweest en van de laatste zal ik hier alvast een foto zetten.

Zoals jullie kunnen zien wordt er flink ijzer gevlochten en ook flink beton gestort. Door het relatief warme weer kunnen ze nu met een beetje geluk wat van de opgelopen achterstand inhalen en dat zou wel heel prettig zijn.
Natuurlijk moest ik ook nog ´heel even´ Christoph helpen met het controleren van een huurcaravan. Christoph heeft volgens mij nog nooit een caravan van binnen gezien, laat staan dat hij weet hoe de verwarming enz. werken. Dat mocht Petra dus controleren. En dat was maar weer goed. Het bleek dat onze verhuurder een lege batterij in de kachel had zitten dus dat start zo lekker slecht op. Snel opgelost, want tja, als je geen getik hoort dan is het al snel duidelijk wat het probleem is.

Vandaag lekker langzaam opgestart. Eerst maar eens het nieuws over de nederlandse verkiezingen (waarvoor wij niet eens een oproep hebben ontvangen) gelezen. Wat een hoop nieuws en wat is de SP ongelooflijk gegroeid. Aan de ene kant een goede zaak, alhoewel ik me afvraag of ze eventuele regeerambities waar kunnen maken maar goed waarschijnlijk houdt CDA ze wel uit de regering. Kan me niet voorstellen dat die met de SP zouden willen regeren, maar je weet maar nooit.
Hier in Oostenrijk zijn de onderhandelingen voor de nieuwe regeringscoalitie ook een moeizaam machtsspel, ben benieuwd hoe dat gaat eindigen.

Vandaag omdat we een giga hoeveelheid oud brood hadden maar weer eens knödel gemaakt. De ene helft voor vandaag, de andere helft vriezen we in. Heb ik nog nooit geprobeerd dus we gaan eens kijken hoe dat wil. Zou mooi zijn als dat goed gaat. Dan hebben we dat alvast geprobeerd voor de kerstvakantie.

Op dit moment is vriendje Mario van Sabine hier. Komt hier lekker spelen. Thuis is hij overdag ook maar alleen. Pa zit op de internationale vrachtwagen en ook moeders werkt hele dagen. Broerlief is ook meestal bij vriendjes dus dan is het wel zo leuk voor hem om hier te komen. Het is ook nog eens een hartstikke lief jong dus wij vinden het altijd erg gezellig als hij er is.

Vanaf een uur of 3 ben ik ook alweer verantwoordelijk voor de camping. Christoph vond het welletjes voor deze week en moet morgen de hele dag weg. Ik weliswaar ´s ochtends ook naar Kufstein, maar dan is in ieder geval de telefoon bemand en die kan hij echt niet beantwoorden dit keer.
Ach, momenteel is hij er door de week en ik doe het weekend. Mooi verdeeld dacht ik zo.

Met Paul gaat het op dit moment ook lekker. Is nu weer naar een klant toe en verder hard bezig met het schrijven van een rapport voor de nederlandse klant waar hij pas is geweest. Allemaal lekker bezig, wat wil een mens nog meer!

4 Comments:

At 24 november, 2006 17:24, Anonymous Anoniem zei....

Petra,
als je wilt stemmen moet je dat zelf aanvragen bij het consulaat in Innsbruck! Je krijgt in het buitenland niet automatisch een oproep.

Heidi

 
At 24 november, 2006 17:29, Blogger Petra zei....

oooooooooooo, dat wist ik dus niet. Ik dacht eigenlijk dat je automatisch iets kreeg (net als belastingbrieven zeg maar, haha).
Maar nee, stemmen had ik toch niet gewild, ik woon per slot van rekening niet meer in NL en ben eerlijk gezegd ook niet van plan om weer terug te gaan. Dus vind ik niet dat ik me nog met de politiek in NL mag bemoeien.

Bedankt voor de info Heidi.

 
At 07 december, 2006 17:07, Anonymous Anoniem zei....

Hallo Petra,

Weet je wat ook lekker is met die Knödel maakt de kok bij ons op de golfplaats in het restaurant.
Geröstete Knödel:
Knödel in plakjes snijden met peper en zout op smaak maken, in hete olie aanbraden met uitjes, als ze bruin zijn aan allebei de kanten, een geklopt ei erbij doen omroeren en peterselie erop of bieslook.

Serveren met sla

Makkelijk zeker als je ze in voorraad hebt in de vriezer.

Smakelijk eten, groetjes Elly

 
At 07 december, 2006 17:24, Blogger Petra zei....

Hoi Elly,

Ja, geröstete knödel ken ik heel goed. Dat maken we inderdaad als we knödel over hebben (gebeurt niet zo vaak). Zoals je zegt, erg lekker en vooral ook lekker snel. Was inderdaad van plan dit te gaan maken met de knödel uit de vriezer.

groetjes

 

Een reactie posten

<< Home