In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 25, 2006

Tja, het was weer zover

Paul mocht gisteravond naar het mannenknutselavondje bij de Kindergarten.
Alle papa´s waren uitgenodigd om een avond te komen knutselen voor het Nicolausfest. Feitelijk betekent dat dat de juffen er zijn, 2 vaten bier, veel glazen en het een en ander aan knutselmateriaal.
Eerst moet er een schnaps gedronken worden om vervolgens tussen het drinken van veel glazen bier door een sok in mekaar te naaien. Erg leuk en weer ontzettend gezellig.
Rond kwart over elf kreeg ik een sms´je dat ik ook in de kroeg verwacht werd, toen waren de mannen namelijk al klaar met knutselen (ze waren om half acht begonnen).
Het was beregezellig en we hebben daar ook weer andere vrienden van ons ontmoet. Die kwamen verjaardag vieren en daar moest natuurlijk ook een glaasje sekt op gedronken worden.
Verder werd ik door de juf van Joris vriendelijk maar zeer dringend gevraagd om haar te helpen met de drankvoorraad weg te drinken. Ze kreeg namelijk van om en nabij al die mannen een drankje aangeboden. En aanbieden doe je niet door te vragen, nee, je bestelt je eigen favoriete drankje en dat krijgt die ander (in dit geval Martina) ook. Dus die zat binnen no-time met schnaps, gespritzter, bacardi-cola, whiskey-cola, baileys, bier en weet ik veel wat voor haar neus. Ook waren er wat mannen die wel heel erg graag bij haar kwamen zitten. Bij eentje ben ik eerst zodanig naast haar blijven zitten dat de man in kwestie er niet bij kon komen en toen hij maar niet weg ging, is Paul er bij komen zitten als zijnde de vriend (of in ieder geval een beetje die suggestie wekkend) van haar. Toen droop de man uiteindelijk af.
Tja, Paul en ik zijn gehaaid in dat spelletje. Als het nodig is dan leen ik mijn echtgenoot gaarna uit voor dat doel.
Aan het eind van de avond was het kwart voor drie, erg gezellig geweest en beiden aardig blauw. Dan valt het opstaan de volgende dag weer heel erg tegen.

Vanochtend eerst naar Kufstein, daar ook de Lidl maar eens bezocht. Het assortiment verschilt niet gigantisch van dat van de pennymarkt, behalve dan dat we er onze favoriete chips (in NL waren die in ieder geval favoriet) hebben gekocht. Met tomaat-basilicum smaak ofzo. Ze zijn in ieder geval waanzinnig lekker, dus meteen 6 zakken gekocht.
Vanmiddag na het eten eerst nog even bijgeslapen terwijl de kinderen naar de film Ice-Age 2 zaten te kijken. Om 4 uur moest ik weer op de camping zijn vanwege burodienst. Er stond eigenlijk maar 1 uurtje op het programma, maar het zijn er uiteindelijk 2 geworden. Tja, er zijn weliswaar niet veel mensen op de camping, maar er werd nog wel het een en ander gepraat en ik moest nog een aantal emails beantwoorden die een ietsje meer tijd kostten en dan gaat het snel.
Buro poetsen en nog een administratief klusje wat Christoph weer bedacht had ben ik niet aan toegekomen. Dat wordt waarschijnlijk morgen.

Thuisgekomen had Paul geen zin gehad om te koken, die wilde graag bij Massimo eten. Vooral toen hij hoorde dat kennissen van ons van de camping daar ook gingen eten, was de diepvriespizza echt geen optie meer.
Nu zijn we net terug, de kinderen liggen weer fijn samen in bed (hebben ze momenteel veel behoefte aan), Paul is bij de buuv nog een cd-rom afgeven en dan gaan we nog even gezellig naar Tresor.
Ik heb alvast een voorschot uitbetaald gekregen van m´n loon (of had ik mezelf nu betaald, hihi, met toestemming hoor) dus dat is weer een mooie smoes om te kijken of we ook weer zo makkelijk van dit geld afraken.

Tot zover vandaag. Slaap lekker en tot morgen (helaas nog steeds geen sneeuw, snif snif).