In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, november 13, 2006

St Maarten feestje

Vandaag was dan het kleine St. Martin fest van de Kindergarten.
Joris heeft eerst thuis de hele boel bij mekaar gebruld. Hij wilde niet, ik ben zo ziek, zo zo zo ziek. Ik kan echt niet, ik kan alleen maar slapen.

Heeft hij pech met z´n moeder en zus want we gingen gewoon.
Bij de Kindergarten gingen de kleuters naar binnen en bleven wij buiten wachten. Nog even staan praten met wat ouders en Sabine en eindelijk kwamen de kids dan naar buiten.
Mooi in een rijtje, Joris met dikke tranen op z´n wangen aan de hand van juf Martina.


(verder helaas geen foto´s, ik schijn niet te kunnen fotograferen met Paul z´n camera, dit is de beste van de hele serie, bah).

Toen ging de hele stoet in optocht naar de kerk. Bij het oversteken van de weg ging een vader aan de ene kant staan en ik aan de andere kant om het verkeer tegen te houden. Het is nu eenmaal spits zo rond vijf uur dus echt veilig oversteken is dan wat lastig.

Toen een korte kerkdienst die voornamelijk bestond uit het zingen van liedjes door de kleuters. De Pfarrer heeft ook 2x wat mogen zeggen :) Ook hebben 6 van de oudste kleuters een gedicht voorgedragen, erg lief natuurlijk en ik durf te zeggen dat er 6 paar ouders naast hun schoenen hebben gelopen van trots, want ze deden het allemaal hartstikke goed.

Daarna in optocht weer terug naar kindergarten waar de kinderen een door hunzelf gebakken broodgansje kregen en ook voor de broers en zussen en pappa´s en mamma´s waren er nog wat over. Dus er werd netjes gedeeld, per slot van rekening is dat waar het hele St Maarten feest over gaat.

Snel nog langs de Billa voor broodjes, käsekrainer, melk en kaas. Thuis hebben de kinderen in de huiskamer nog even in het donker gespeeld en nu mogen ze nog even tv kijken voordat het bedtijd is.

Was een leuke dag. Ook op het werk ging alles volgens plan en Sabine had het op school ook goed gehad. Wat wil een mens nog meer.