In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, november 04, 2006

geld uitgeven

Tjonge jonge, de laatste 2 dagen hebben we me toch een geld uitgegeven. Tja, met zo´n pakje sneeuw (40 cm) begin je toch te merken dat je winterkleding echt in de modder is achtergebleven. Dus op zoek naar nieuw en dat kost.
En dan hoefden we gelukkig nog niet eens alles te kopen omdat we ook alweer spullen van mensen gekregen hebben. Maar goed, volgens ons zijn we nu weer helemaal bij voor de winter.
Alleen misschien nog voor de een of ander een sjaal, maar daar we allemaal stront eigenwijs zijn en eigenlijk nooit een sjaal aandoen, hebben we die nog maar niet gekocht.
Verder zijn er weer maillots, handschoenen, mutsen (die doen we dan weer wel op) en nieuwe schoenen (tja ik wilde toch graag iets waterdichts en m´n snowboots....nou ja dat hoef ik niet meer te vertellen). Alles bij mekaar weer een hoop centen, maar hopelijk hoeven we de komende jaren niets, of bijna niets meer bij te kopen.

Vandaag dan ook weer officieel een burodienst gedraaid. Meteen weer het een en ander aan administratie verwerkt, zodat we zo rond eind november de eerste betalingsherinneringen de deur uit kunnen gaan doen.
We willen het dit jaar wat beter aanpakken dan afgelopen jaar toen de herinneringen pas ergens in januari de deur uitgingen. En per slot van rekening weet ook iedereen dat ze voor 15 oktober betaald moeten hebben dus dan zijn we nog niet eens zo lullig bezig vind ik.

Ook hebben we thuis de kinderkamer eens helemaal uitgemest. Paul had ervoor gezorgd dat de kinderen daarmee begonnen waren, terwijl hij de keuken onder handen nam. Echt hartstikke fijn, want nu kunnen we de kinderkamer weer in en dat was vrijwel onmogelijk geworden (volgens Sabine overdrijven we vreselijk) want vrijwel de hele voorraad boeken en de inhoud van 2 flinke speelgoedkisten + een vuilniszak vol met rotzooi lag over de vloer verspreid. Nu zien we tenminste weer dat er een vloer is en daar zijn we blij mee.
Nu alleen nog een oplossing zien te vinden voor de grote hoeveelheid leesvoer en dan houden we het hopelijk weer een tijdje fatsoenlijk.