In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, oktober 29, 2006

Wintertijd

Afgelopen dagen nog flink wat werk gehad. Onder andere hard bezig met het schoonmaken van de vloer in het aufenthaltsraum, want de meiden hebben de muren mooi geverfd, maar de vloer helaas meegenomen en dat laatste kan de chef toch wat minder waarderen (en ik moet hem daar gelijk in geven).
Dus hard aan de slag met Nitro (soort terpentine), een harde borstel en een spatel om de verf van de grond af te krabben. Een giga klus zo in je eentje, maar langzaam vordert het wel. Het idee om het met een staalborstel te doen, was minder goed, daardoor krijg je zwarte strepen op de betonvloer.

Vrijdagavond gezellig met vrienden van de camping uit eten geweest bij onze favoriet Massimo. Was ontzettend gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. De kinderen waren met z´n allen weliswaar wat aan de drukke kant, maar wel errug lief en dat is het belangrijkste.

Zaterdagavond weer naar ons vaste adresje en daar was het ook weer erg leuk. Tegen half 1 maar eens naar huis gegaan en zondag heerlijk uitgeslapen omdat ik geen ochtenddienst hoefde te draaien.
Door de wintertijd ook nog eens een uur extra om te slapen en daar zeg ik nooit nee tegen, hahaha.

Omdat het flink regende en we toch iets wilden gaan doen, maar weer eens ouderwets een flink rondje gaan rijden. Over de Pass Thurn, naar Zell am See en vanaf daar over Saalfelden, St. Johann in Tirol weer naar huis. Ook nog even wezen kijken in Hinterthal, het plaatsje waar Paul op zijn 14e heeft leren skiën. Behalve het feit dat er daar nu een 2 stoeltjeslift is waar vroeger een sleepliftje was eigenlijk weinig veranderd volgens Paul.
Toen we zo door dat gebied reden, begrepen we al helemaal niet meer dat de mensen hier in Brixen lopen te zaniken dat ze niet met een sleeplift willen of in een ouderwetse stoeltjeslift. Skiwelt is echt een ontzettend modern uitgerust gebied, maar dat merk je pas als je eens in de andere gebieden gaat kijken.

Eind van de middag nog een uurtje burodienst gedraaid. Vanaf half zes knalde de duisternis er ook in, waardoor ik het laatste halfuur de schijnwerpers bij het buro maar ingeschakeld heb, zodat ik ook nog iets kon zien buiten.

Omdat bijna iedereen die nog op de camping was vanochtend is vertrokken (volgens Christoph reden ze in colone), de burotijden drastisch teruggedraaid naar nog maar 1 uurtje per dag.
Ik heb de rest van de week lekker vrij om thuis eens wat zaken aan te kunnen pakken en eens wat met de kinders te kunnen doen (die hebben nu een weekje vrij). Hoef pas zaterdag eventueel weer aan te treden. Tja, dat heb je als het rustig is. Vanaf 6 november ga ik dan weer verder met het schoonmaken van het aufenthaltsraum zodat dit met de kerstvakantie ook klaar is.

Nu weer snel verder met de strijk, want die berg is ondertussen bijna zo hoog als Hohe Salve :(