In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, oktober 31, 2006

Goedgemaakt

Daar wij vrienden niet zomaar laten vallen en zoals de meesten van jullie wel weten, Christoph en wij vrienden zijn, ben ik vanochtend naar de camping gereden om nog eens te praten.

Was een heftig gesprek, maar dit keer met veel respect van beide kanten. Mekaar nog eens duidelijk uitgelegd hoe en wat en waarom. Wat ons aan mekaar stoort en wat we daaraan kunnen doen.

Christoph heeft ook beloofd om het nog met Paul uit te spreken en dan gaan we zoals vooraf afgesproken zaterdag gewoon weer aan het werk.

M´n sleutelbos heb ik weer teruggekregen met de vraag of we alsjeblieft weer gewoon verder kunnen.

Ik moet echt wel ergens overheen stappen, maar zoals gezegd een vriend laat je niet zomaar vallen en ik geloof dat Christoph heeft begrepen dat het dit keer echt menens was. Zoals ik altijd al zeg, voor het geld doe ik het niet, dat heb ik niet echt nodig.

3 Comments:

At 31 oktober, 2006 09:46, Anonymous Anoniem zei....

ECHTE vrienden behandelen je met RESPECT en volgens mij heeft die Christoph dat nooit geleerd.. zou mijn 'vriend' niet zijn!

Eerst het een zeggen dan slijmen en het weer goed maken? gatver Petra, je bent gek dat je nog teruggaat hoe leuk het dan ook mag zijn. Iedereen wil met respect behandeld worden en niet als een stuk oud vuil!

Joke

 
At 31 oktober, 2006 09:59, Blogger Petra zei....

Hoi Joke,

Dank voor je meeleven. Moet eerlijk zeggen dat ik er ook lang over na heb gedacht (een hele nacht, hihi), maar heb besloten om het gesprek toch nog een keer aan te gaan. Ik weet heel goed waarom hij dingen op een bepaalde manier zegt en laat daarom dingen toe die ik van anderen nooit zou pikken.
Iets dat er in 25 jaar is ingegroeid, danwel door de ouders is ingestampt, krijg je er nu eenmaal niet in een paar maanden uit. Dat besef ik heel goed. En sommige mensen moeten nog leren wat vriendschap inhoudt. Heb hem ook heel duidelijk gemaakt dat ik met respect behandeld wil worden en dat dat ook het grootste probleem is tussen ons.

Hij heeft z´n excuses aangeboden en ook beloofd daar beter z´n best te doen. Dat is voor mij voorlopig genoeg.

dank voor je reactie
enne, ja ik ben gek dat weet ik %-)

 
At 01 november, 2006 08:58, Anonymous Anoniem zei....

Hoi Petra,

Iedereen verdiend meerdere kansen vind ik.
Ik denk dat er in elk mens wat goeds zit, alleen is dat soms moeilijk te zien, waarschijnlijk heeft hij zichzelf net zo beroerd gevoeld over het voorval dan jij, alleen is het heeeel lastig om fouten toe tegeven, daar heb ik zelf ook moeite mee :-), maar het voelt goed als je het wel doet.

Leuk die blogs overigens. ik lees ze regelmatig. We zijn namelijk ook oostenrijk fans.

Léon.

 

Een reactie posten

<< Home