In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, september 11, 2007

kortsluiting in de AP

Sinds gisteravond ben ik weer helemaal Harry Potter. We hebben tot nu toe de delen 1 t/m 5 liggen en die had ik t/m 4 gelezen. Gisteren dus eindelijk begonnen aan deel 5 de orde van de phoenix (in het duits natuurlijk). Oei oei wat is dat toch lekker lezen. Ben dol op spannende kinderboeken en het is nog goed voor m´n duitse kennis ook.

Vandaag weer veel op de camping geweest. Tegen de middag belde er iemand met inlogproblemen. Daar ben ik zelf ongeveer een half uur bezig geweest en kwam er maar niet uit. Toen met Paul erheen en weer een uur zitten knoeien. Uiteindelijk is het Paul toen gelukt de verbinding te herstellen. Maar wat het nu precies was???

O ja, tussen de middag hebben we iets nieuws te eten geprobeerd. Gemarineerde varkenshaas met pruimensaus, sperziebonen en rösti-rondjes. Pruimensaus was deels een recept vanaf internet, maar daar had ik dan weer net even iets anders mee gedaan. Er moest cayennepeper in, maar ik had nog een zakje chilisaus liggen dat op moest. Dus dat heb ik door de saus gemikt. Smaakte helemaal niet slecht moet ik zeggen. Jammer dat de pruimen erg vlak van smaak waren, anders was het zeker nog lekkerder geweest.

Vanmiddag is ook weer voorbijgevlogen, deels door het internetprobleem.
Vanavond werden we gebeld door een andere klant waar het maar niet wilde lukken. Ik daar naartoe en weer niets kunnen doen. Heel raar, wel verbinding alleen veel slechter dan normaal, goed IP-adres en maar niet willen.
Dus Paul daar weer heen gestuurd en die kwam er achter dat we kortsluiting hebben in de achtermast. Boehoehoe, dat is niet leuk want Paul moet morgen echt naar NL. Dus morgenochtend gaan we samen naar de camping om te proberen het probleem op te lossen. We hopen dat de storing in de kabel zit en niet in de accespoint want dan hebben we echt een probleem. Zo´n ding hebben we niet op voorraad en voordat er een nieuwe is, zijn we ook zo weer anderhalve week verder. Nou ja, we zien morgen wel hoe het loopt.
Net in ieder geval Sabine nog haar laatste berg huiswerk laten doen. Die was met haar suffe hoofd vergeten dat ze nog een hele stapel Lernwörter moest schrijven. Dus in plaats van nog even lekker rustig wat te doen voor het slapengaan kon ze haar huiswerk afmaken met drilsergeant Petra naast zich.
Ze is in ieder geval blij dat ze het heeft gedaan, anders had ze morgen toch echt problemen met de leraar gekregen en dat vindt ze echt heel naar.

Op dit moment zijn Paul en ik weer bezig met het maken van rekeningen, dan kunnen die morgen ook verstuurd worden. Per slot van rekening moet het geld wel binnen blijven komen, anders wordt het toch wat minder.

Tot zover weer uit regenachtig Brixen. Van mij mag het zonnetje weer terugkomen.