In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, september 05, 2007

15 jaar getrouwd, jarige en sneeuw op de bergen

En alweer zijn de dagen voorbij gevlogen.
Maandagochtend ben ik eerst lekker gaan wandelen en heb heerlijk zitten mijmeren bij ´mijn´ beekje. Echt zo´n plekje dat niet eens zo ver uit de wandelroute ligt, maar waar niet veel mensen komen. Daar kan ik mijn gedachten altijd lekker tot rust laten komen. Op een bepaald moment kreeg ik het te koud dus ben weer naar huis gewandeld.
Daar kwam ik bij het station kennis Igor tegen die het ernstige vermoeden had dat ik gezopen had (tja mijn neus wil wel flink rood worden bij kou) en dat om elf uur ´s ochtends! Gemeen die gozer, bah :)
Tussen de middag heerlijk eierschwammerlgulasch gemaakt met de schwammerl die we van Addi en Andrea hadden gekregen.

Paul had het vreselijk druk dus die hebben we amper gezien. Alhoewel we natuurlijk wel onze 15 jarige trouwdag op gepast wijze gevierd hebben

Dinsdag ook alweer een druk dagje. Paul heeft de ochtend weer gebruikt voor klantenbezoek terwijl ik weer eens geprobeerd heb het huis een ietsje fatsoenlijker te krijgen en aan het vertalen ben geweest.
Tussen de middag snel gekookt, even uitgebuikt en toen met de hele familie naar Wörgl. Daar flink aan de inkoop geweest.
Voor Sabine het een en ander aan schoolspullen gehaald. Nieuwe broeken, shirts, gymschoenen en een winterjas voor Joris. Voor Sabine nog een shirt gevonden en voor haar was er weer alles nieuw nodig voor de gymles. Dus shirts, een broekje, een sweatshirt en gymschoenen voor haar gekocht. Geen goedkope winkel met dit soort zaken bekend, dus naar de Intersport en toch maar gekozen voor Nike spul. Wel heel mooi moet ik zeggen en EUR 13,99 voor een t-shirt vind ik nog wel te doen.
Toen weer snel naar huis, het internet op de camping lag plat vanwege een storing bij Telekom. Als die dan weer is opgelost, dan moeten wij alsnog de router resetten dus daarvoor snel even langs.
Paul had dan alweer 2 afspraken staan dus die ging snel naar zijn klanten, terwijl ik de kledingkast van de kinderen maar weer eens op orde heb gebracht. Anders kunnen de nieuwe aankopen er natuurlijk niet in.
Alhoewel ik eigenlijk vind dat de kinderen zichzelf wel aan mogen kleden en daarbij de kast netjes moeten houden, vrees ik toch dat het voor de hoeveelheid werk die dat veroorzaakt toch makkelijker is als ik de spullen klaarleg. Maar dat is tegen mijn principes, zo leren ze het nooit. Pffffff.

Weer snel wat broodjes gemaakt, Paul kon meteen aanschuiven en daarna linea recta naar de camping, want opa was jarig. Daar snel een bakkie thee gedaan en een stukje taart gegeten. Lekker een paar spelletjes pesten gespeeld en toen moesten we weer weg, want de kinderen moesten vanochtend natuurlijk weer vroeg uit bed.

Tja, vandaag is het gewone leven weer begonnen, oftewel er moet weer naar school gegaan worden. Aan de ene kant lekker, want je krijgt er weer een flink ritme van; aan de andere kant was het ook wel lekker in de zomervakantie lekker weg met de kinderen als we zin/tijd hadden en dat gaat nu natuurlijk niet meer. En dan heb ik het nog niet eens over het uitslapen...

Vanochtend dus weer om half zeven uit bed en dat in de kou. Het is namelijk flink koud, gisterochtend de verwarming maar weer opgestart. De sneeuw ligt alweer op de bergen en toen we vanochtend Sabine en Joris naar school brachten, kwam ook de natte sneeuw in het dal alweer naar beneden.
Op de auto van Katharina (van Gasthof Nieding) lag alweer een cm of 3-4 aan sneeuw. Brrrrrrr.
Sabine was weer stiknerveus voor het nieuwe schooljaar. Die heeft vanochtend ook weer kerkdienst, dus zit nu te bibberen in dat koude gebouw. Daarna rooster halen en dan mag ze weer naar huis. Verwacht haar om een uur of 10 terug.
Joris wilde ons eigenlijk eerst niet laten gaan, maar toen hij door Thomas geroepen werd, was hij binnen een halve seconde weg, dus ik geloof niet dat hij het echt erg vond.

Met Paul naar een klant in Kufstein en buiten de kou en een bak regen, ga ik zo maar weer eens aan het vertalen en daarna het huishouden. Alhoewel het wat mij betreft echt in bed blijf weer is

1 Comments:

At 05 september, 2007 18:28, Anonymous Anoniem zei....

Natuurlijk willen we in Nederland best wel foto's zien van die sneeuw op de bergen, al is het maar een streepje ;-)

RoJo

 

Een reactie posten

<< Home