In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, september 17, 2007

vermoeiend en spannend dagje

Tjonge wat was dat brood gisteravond toch lekker. Sabine heeft wel 3 boterhammen op en Joris 2 (had er nog 1 gewild maar mocht niet meer van mij). Ook al het beleg verdween de maagjes in wat mij aan de ene kant verwonderde want normaal eten ze niet zoveel. Maar goed, we lopen normaal ook niet zoveel op een dag.
Allemaal weer om gewone tijd naar bed gegaan.

Vanochtend was Joris niet lekker, beetje koortsig en last van zijn ´kin´ (hij bedoelde keel maar heeft het verkeerde nederlandse woord daarvoor in z´n hoofd), die heb ik dus thuis gehouden. Snel Sabine naar school gebracht en even doorgereden naar de kleuterschool om Joris af te melden. Op de camping weer even een mast ingeschakeld die we bij de werkzaamheden afgelopen week uitgeschakeld hadden en toen snel naar huis.
Daar als de wiedeweerga aan de slag om te zorgen dat het huis er om 14.00 uur niet als een giga slachtveld bijligt. Man, wat een ellendig werk blijf ik dat huishouden toch vinden, ben er echt niet voor geschapen vrees ik. Gelukkig hielp Joris flink zodat ik niet alles alleen, of erger twee keer, hoefde te doen. Hij heeft fijn de badkamer voor me gepoetst. Die hoefde ik alleen nog wat af te spoelen en te dweilen.

Tussen de middag snel even een kant en klare pizza opgefleurd en die lekker gegeten. Daarna zijn de kinderen in hun kamer aan de slag gegaan en heb ik de huiskamer zo goed en kwaad als het ging aan kant gemaakt.
En om twee uur stond daar de 1e dame voor de deur. Het bleek de moeder van Vedat te zijn, een jongetje dat bij Joris op de peuterspeelzaal zat. Hartstikke leuk zitten praten. Moest wel een klein beetje slikken over het uurloon, maar ik wist dat het in die richting zou zitten. Gaat me 11 euro per uur kosten maar dan ben ik ook wel van een hoop ellende verlost en ziet m´n huis er hopelijk eindelijk fatsoenlijk uit.
Daar nummer 2 niet kwam en eigenlijk ook alle 6 uur op 1 dag wilde werken was het vrij makkelijk voor me.
Ze komt alle dagen van de week. Maandagmiddag 2 uur en dan de rest van de week ´s ochtends al heel vroeg. Begint om half 8, want om 9 uur heeft ze haar volgende klus al staan. Maar dat betekent voor mij wel dat het lekker bijgehouden wordt.
Ze vertelde al dat ze werkt om een vakantie te kunnen betalen. En dit vindt ze erg fijn omdat ze 2 kleine kinderen heeft en dit nu mooi onder de schooltijden kan doen.
Het allermooiste moet ik nog vertellen: ze begint al meteen morgenochtend! Ik ben zoooo blij!

Vanmiddag Sabine bijgestaan bij haar huiswerk en daarna nog de weekboodschappen gehaald. Toen was het alweer tijd voor het avondeten. Sabine moest om half zes weer bij de schützen zijn, want het trainingsseizoen begint weer. Vanaf nu 2x in de week. Maandagmiddag en donderdagmiddag. Dat laatste is deze week ff lastig omdat onze ballonvlucht voorlopig voor donderdag geplanned staat, maar dat is dan een keertje jammer.

Vanavond gezellig met z´n drietjes een spelletje gedaan en toen Joris zijn bed in gedirigeerd. Sabine mocht nog een half uurtje langer opblijven. Ze heeft toen nog even lekker gitaar zitten oefenen. Nu hopen dat ze dat volhoudt, zou zo zonde zijn als ze straks bij de lessen weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Om 8 uur wilde ik net Sabine naar bed sturen toen mijn telefoon ging. De man die afgelopen week met z´n computer was geweest, kon z´n cd´s van het besturingssysteem niet vinden. Gelukkig hebben wij er nog 1 liggen dus dat scheelt weer een stuk moeite doen. Dus de nieuwe harde schijf ingebouwd en nu net Windows XP opgespeeld.
Nu nog wat andere data erop zetten (duurt ff), morgen nog een anti-virusprogramma erop en dan heb ik voor het eerst van m´n leven helemaal zelf (met een beetje telefonische hulp van Paul) een pc gerepareerd. Had het al wel eerder gedaan met Paul naast me, maar dit is echt veel spannender moet ik zeggen, heb het er warm van.