In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, september 16, 2007

Zondagse wandeling

De laatste log was van vrijdagochtend dus dan ga ik daar ook maar verder.
Na het strijken ben ik de hal maar eens gaan opruimen. Daar kun/kon je al zien hoe de rest van ons huis er ook uitziet en eerlijk is eerlijk een visitekaartje kun je het niet noemen.
Nu is het netjes opgeruimd, de schoenen staan keurig op een rijtje en je hoeft niet meer om de rommel heen te laveren om bij de huisdeur te komen. Ik ben trots op mij!

´s Middags verder gegaan met vertaalwerk en nog het een en ander aan het huishouden gedaan. De kinderen hebben ontzettend lief samen gespeeld, dus dat was hartstikke fijn.
´s Avonds lekker de macaroni gegeten die we van oma hadden meegekregen en toen nog gezellig met z´n drietjes wat tijd doorgebracht.
Kinderen in bed, buuv ingelicht en om negen uur ben ik naar Tresor gegaan waar ik zowel afgesproken had met Inken als met vriendinnen Charlotte en Moniek die deze week officieel naar Nederland verhuizen (boehoehoe). De laatste 2 hadden daar met wat vrienden afgesproken om afscheid te nemen. Paul vond het al ontzettend jammer dat hij ze niet ook nog even gedag kon zeggen, maar ja dat is zo moeilijk vanuit NL.
Het was weer ontzettend gezellig, we hebben heel erg gelachen met dobbelen waarbij we van Mario een Absinth voorgeschoteld kregen. Pfui wat is dat een sterk spul zeg, het is een soort drop/anijsborrel qua smaak vind ik ´m lekker maar de sterkte is wat minder zullen we maar zeggen. Blij dat we er niet meer dan 1 daarvan hebben gedronken want dan ben je niet blij.

Zaterdagochtend eerst heerlijk uitgeslapen en vervolgens met de kinderen in de auto gestapt naar Kufstein. Vriendje Andi mocht het ziekenhuis uit en had iemand nodig om hem op te halen. Bij ons is het nu eenmaal zo dat als een vriend(in) hulp nodig heeft op wat voor wijze dan ook wij altijd te hulp komen, dus ook nu.
Erg gelachen op de terugweg want Sabine en Joris waren ongelooflijk aan het plagen, dus ik had drie dollende kinders in de auto.
Op een bepaald moment heb ik wel ingegrepen want Andi maakte Joris een beetje te gek, waardoor die te wild werd.
Verder een rustig dagje gemaakt, de kinderen hebben lekker samen buiten en binnen gespeeld en ik een beetje rondgelummeld.
Omdat we allemaal moe waren, zijn we heerlijk alledrie om 8 uur in bed gedoken en toen Sabine om kwart voor negen bij me kroop, ben ik ook vrij snel in slaap gevallen. Heerlijk tot een uur of acht vanmorgen geslapen. Ik denk dat we het allemaal even nodig hadden.

Vanochtend bleek het een prachtige dag te zijn, dus hebben we besloten om de berg op te gaan. Rugzak met drinken en handdoeken mee, naar Hoch Brixen met de gondel en van daar uit lopend naar het Hexenwasser!
Zo slim geweest om de fotocamera mee te nemen, dus ook wat foto´s kunnen maken.
We waren nog niet eens zo heel ver onderweg toen er een klein speelplaatsje bij een beekje was waar de kinderen graag even wilden spelen.


Sabine zag allerlei paddestoelen die gefotografeerd moesten worden. 2 foto´s zijn gelukt voor de rest had ze de instelling niet goed gezet helaas.



Joris had geluk, die vond een prachtige wandelstok waarmee natuurlijk de rest van de weg gelopen moest worden.


We hebben de onderste weg naar het Hexenwasser genomen. Je kunt ook via de bovenweg, maar dat wilden de kinderen niet. Ik moet ook toegeven dat dit een prachtig weggetje is, je hebt continu prachtige uitkijkjes en ook allerlei leuke kleine beekjes en watervalletjes.


En ook de Hohe Salve vanaf een andere kant gezien is helemaal niet verkeerd.


Helaas vond het fototoestel het vanaf dat moment niet meer nodig om het te doen. De batterijen waren leeg en ik had natuurlijk geen nieuwe bij me.
Voor de wandeling gelukkig geen probleem, we gingen gewoon heerlijk verder, soms in het zonnetje en dan weer in de schaduw, mooier kun je het niet krijgen.

Bij het Hexenwasser heerlijk in de waterloopjes rondgestapt en ons verwonderd over het feit dat ze toch elk jaar weer iets nieuws weten te verzinnen. Dat blijft het interessant houden.
Aan het eind van het pad hebben we bij het jausenstation een vers gebakken brood gekocht. Er is daar een door waterkracht aangedreven molen die weer in gebruik is genomen, daar hebben we gezien hoe het graan gemalen werd. Vervolgens maken ze daar deeg van en bakken de broden in een broodoven buiten voor het restaurant. Je kunt je voorstellen dat er een hoop mensen waren die een broodje gekocht hebben en ook wij konden de verleiding van zo´n versgebakken brood niet weerstaan.

Toen hebben we besloten niet de wandelweg terug naar Brixen te nemen, maar met de gondel de Hohe Salve op te gaan en van daaruit naar beneden te lopen. Steil, glad en modderig was het wel. Op een bepaald moment zakte Sabine tot net over haar enkel de modder in, wat een klein beetje paniek opleverde, maar ik kon haar er gelukkig snel weer uittrekken.
Tegen kwart voor vier waren we weer bij Hoch Brixen en hebben daar de gondel weer naar beneden genomen. Lichtelijk verbrand en een beetje moe na zo´n flinke wandeling hebben we thuis nog lekker een ijsje genomen en hebben de kinderen nog buiten gespeeld.
Joris zit nu in bad schoon te worden en Sabine is aan het knutselen. Zodadelijk gaan we lekker het verse brood eten met wat kaas en vleeswaar die we nog hebben. Augurkje erbij, denk dat ik ook nog even snel een eitje kook en dan hebben we weer een fantastische jause.

Vanavond dan weer op tijd naar bed, want morgen is het weer vroeg dag. Kinderen naar school en ik flink aan de slag om het huis enigszins toonbaar te maken voor de dames die hier eventueel willen komen poetsen. Moet toch een beetje fatselijke indruk maken :)

1 Comments:

At 17 september, 2007 12:32, Anonymous Anoniem zei....

hallo petra,
ik lees al een hele tijd mee, maar op een of andere manier kon ik nooit reageren. Nu ik via blogger binnen kom wel. (eerst altijd via .tk).
Leuke verhalen, al zit je wel erg vaak in de Tresor (grapje hoor).
Met de kinderen gaat het ook prima zo te lezen. Ach, die passen zich meestal zo snel aan.
Wij zijn met oudere kinderen verhuisd, dat gaat ook goed, al geeft dat natuurlijk weer andere probleempjes.
Het was gisteren inderdaad heerlijk weer, wij hebben er ook flink van genoten!!!
gr uit Werfenweng
Ineke

 

Een reactie posten

<< Home