In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, december 03, 2007

veel administratie en meer

Vandaag een dagje met veel administratie. Paul heeft de kinderen vanochtend met de auto naar school gebracht, want het regende.
Zelf ben ik toen met de administratie aan de slag gegaan, want er lag weer wat zo na het weekeinde. Om half negen werd ik bij het TVB verwacht, dus rond tien voor half in de benenwagen geklommen (het regende ondertussen niet meer) en lekker die kant op gelopen. Daar ben ik een drie kwartier bezig geweest waarna het klusje voor vandaag alweer geklaard was.
Nog even langs het postkantoor voor een kopietje, langs de bank om de omzetbelasting te betalen (was ook nog leuk, want ik verkondigde natuurlijk luid dat ik eindelijk eens omzetbelasting MOCHT betalen, wat een hoop hilariteit bij de rest van de klanten opleverde) en toen weer naar huis gelopen.

Thuisgekomen had Paul nog een stapel bonnen en rekeningen opgedoken die ook nog verwerkt moesten worden, dus ook daar is nog aardig wat tijd in gaan zitten.
Tegen een uur of tien maar eens met z´n tweeën opgebroken richting Kitzbühel. Onze rijbewijzen waren klaar dus die zijn we op gaan halen. Mag ik tenminste officieel weer autorijden (deed ik natuurlijk toch wel, als het moet dan moet het nu eenmaal) en dat voelt wel prettiger. Nu tenminste een oostenrijks rijbewijs dat niet verloopt (is weer eens wat anders dan een NL rijbewijs) dus nu hoef ik niet meer bang te zijn dat ik met zo´n verlopen pasje rondloop.
Bij de Hofer weer het een en ander ingeslagen, want we waren vrijwel leeg en nu zijn de koelkasten en vriezers weer gevuld!

Tussen de middag had ik zo´n zin in cheeseburgers, dat dat ook ons eten is geworden. Zelf gemaakt, met lekkere dikke burgers en tomaat met komkommer.

Om twee uur is Joris naar vriendje David van school vertrokken, Sabine is even gaan liggen want die was nog niet helemaal fit en Paul is naar klanten vertrokken. Terwijl de poetsvrouw weer flink aan de slag was, heb ik zitten stoeien met m´n nieuwe bankprogramma en nog het een en ander aan vertaalwerk gedaan.

Wat ook leuk was, is dat ik vanmiddag werd opgebeld door Bernadette van het TVB met de vraag of ik niet even een kort stukje tekst kon schrijven voor bij de foto´s van de Kaslachpass die ik had aangeleverd. Tuurlijk kan ik dat! (oei oei, ik ben echt niet zo goed in het duits, maar dat ga ik natuurlijk niet vertellen) Dus daar nog even mee zitten stoeien en er is maar 1 woordje door de dames veranderd, wat mij weer zeer tevreden stemt. Kijk hier maar eens.

Rond half vier eens gaan kijken of Sabine haar huiswerk al gedaan had en jawel, mijn gevoel was juist, ze lag nog heerlijk op bed te lezen.
Daarom zijn we samen aan tafel gaan zitten en heb ik haar geholpen haar aandacht bij het werk te houden. Verder doe ik echt niets, ik ga geen zaken verbeteren of wat dan ook, daar leert ze niets van. Nu gaat het niet lang meer duren of ze is veel beter dan ik dus dan kan ik haar niet eens meer helpen, al zou ik willen.
Toen hebben we samen nog iets voor het avondeten in mekaar geknutseld. Ik had nog wat boerenkool over, dus een uitje en knoflook gefruit, daar de boerenkool bij en dat in bakjes van fillodeeg. Een schapenkaasje eroverheen gebrokkeld en op hoop van zegen de oven in. Jammergenoeg was de combinatie niet helemaal je van het, dus het komt niet meer op het menu. Ik denk dat het met spinazie wel zou smaken.

Paul en Joris hebben na het eten nog even een spelletje kaart gespeeld, terwijl Sabine en ik een beetje aan het opruimen waren.
Afwasmachine aangezet, droger uitgeruimd en nu dus even mijn logje schrijven.