In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, januari 12, 2008

Grieks? Grieks :(

Gistermiddag werd Sabine opgebeld of ze met vriendinnetje Sabrina op de camping ging skien. De moeder van Sabrina zou ze brengen. Natuurlijk wilde ze dat en ook Joris mocht meerijden. Daar hebben ze heerlijk de middag geskied en zijn vervolgens doorgegaan naar opa en oma om daar te eten.

Paul heeft nog wat zaken afgehandeld en is toen ook nog een goed uurtje gaan skien. Tegen zes uur zijn we naar het campingrestaurant gegaan omdat we daar de vorige keer zo heerlijk grieks hebben gegeten.
Helaas niemand binnen toen we kwamen, maar daar laten we ons niet door afschrikken.
Jammergenoeg duurde het ten eerste erg lang voordat het eten kwam, we waren met z´n viertjes en de vierde heeft ruim een half uur langer op z´n bordje met eten moeten wachten dan de rest van ons en dat is natuurlijk niet bepaald goed te noemen.
De salade stond in geen vergelijk tot wat we de vorige keer kregen. Dit keer gewoon een simpel bordje gesneden sla, geraspte worteltjes, stukje tomaat, pepertje, 1 olijfje, nou ja eigenlijk niks bijzonders. Ook het vlees was een heel stuk minder goed bereid terwijl toch echt dezelfde kok in de keuken stond.
Je zou bijna denken dat ze het nu al opgegeven hebben die grieken. Dat is dan wel een tegenvaller hoor, je gaat er heen omdat je weet dat je bezoek gewoon van een goede hap eten houdt en dan valt het zo tegen.

De kinderen kwamen om iets na half acht ook binnen en tegen kwart voor acht zijn we naar huis gegaan. Joris was helemaal op dus die moest lekker z´n bedje in.

Op aanraden van Koen (zeer sportief, triatleet en weet waarover hij praat) ga ik wisseldouches nemen voor m´n knie om de doorbloeding van de banden te stimuleren. Daarvoor masseer ik in ieder geval ook al voorzichtig, want ik wil natuurlijk ook graag dat het zo snel mogelijk weer goed functioneert.

Vanochtend lekker uitgeslapen, Paul is nu naar de piste, Joris speelt Sonic & Mario Olympische Spelen op de Wii en Sabine is haar huiswerk aan het maken.
Ik ga zo mijn vertaalopdracht verwerken zodat deze aan het einde van het weekeinde klaar is, ik wil natuurlijk graag een goede beurt maken.

Met Sabine hebben we op dit moment wat problemen in verband met het snowboarden. Ze wil dit zo ontzettend graag doen, maar wil geen les hebben. Na een hoop gemopper hebben we eruit gekregen dat ze geen les meer wil omdat ze bang is dat alle leraren net zulke eikels zijn als haar klasseleraar op school. Gatsie, dat iemand het leven van een ander zo negatief kan beinvloeden. Na veel gepraat, hebben we haar dan zover dat we haar binnenkort eens mee mogen nemen naar de skischool en dat ze dan eerst de snowboardlera(a)r(es) mag ontmoeten voordat ze les neemt. Dan merkt ze in ieder geval dat leraren echt niet allemaal gefrustreerde veertigers zijn die hun frustraties op hun leerlingen botvieren (dat is nu precies wat wij over haar klasseleraar denken). Als ze echt snowboarden wil leren, zal ze toch les moeten hebben.

Ben benieuwd wat het weer vandaag gaat brengen, we hebben op dit moment grijze lucht, maar of er wat uit gaat vallen weet ik niet. We zien het vanzelf en ik kan voorlopig toch niet skien dus wat maakt het uit! hihi.