In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, januari 26, 2008

Vriendschap

Paul is gisteren en vandaag weer hard bezig geweest om het internetprobleem op de camping op te lossen. Het is om helemaal gestoord van te worden, want het lijkt er elke keer op dat hij de oplossing gevonden heeft en een paar uur later blijkt het dan weer niet zo te zijn. Morgen gaan we weer verder....

Ik heb me gistermiddag bezig gehouden met het voorbereiden van de gourmet voor ´s avonds. Christoph en Christine kwamen gezellig bij ons eten en die bleken dat nog nooit gedaan te hebben. Hier heet gourmetten overigens Raklette (weten we van vriendje Andi) en het schijnt niet zo ingeburgerd te zijn als in Nederland.
Heel gezellige avond gehad en natuurlijk naderhand nog met z´n viertjes naar Tresor geweest om nog wat te drinken.
Daar kwam ook vriendje Mario nog gezellig bij ons zitten (hij had een ietsje teveel gedronken en was weer totally in love dus ik bleef gezoend worden, grinnik), maar rond half 1 was het genoeg geweest en zijn we lekker naar huis gegaan. Mijn been deed ondertussen ook weer goed pijn dus ik was blij dat we naar huis gingen alhoewel ik het prima naar m´n zin had.

Vanochtend om half 8 zat ik alweer bij de kapper om opgelapt te worden voor de opening van het nieuwe bedrijf van een klant van Paul die ons tevens aan het hart ligt. Zijn vrouw heeft een nog mooier ongeval gehad dan ik, zij heeft bij 2 knieën de kruisbanden gescheurd en net als ik de binnenste kniebanden en dan skiede zij nog niet eens achter een leuke skileraar aan. We waren een mooi koppel naast mekaar op de stoelen en met onze krukken. Alhoewel ik moet zeggen dat mijn krukken een stuk mooier zijn dan die van haar, hahahaha! Zij heeft grijze krukken en ik knalgele dus daar hebben we een hoop lol over gehad.

Eerst kregen we natuurlijk sekt te drinken en hebben we ze een certificaat gegeven met een aandeel in een amerikaans huis. Tja ze zitten in de financiële advies hoek en werken dus ook veel met de beurzen. De amerikaanse huizenbeurs ligt natuurlijk volledig op z´n gat dus nadat het certificaat geen cent meer waard was, hebben we maar een flesje sekt overhandigd. Normaalgesproken krijgen de nieuwe bedrijven hier altijd dure bloemen of veel te grote en dure flessen sekt of champagne, maar dat komt allemaal van vertegenwoordigers. Ze vonden ons certificaat prachtig en het werd aan allerlei mensen getoond :) (wij blij, kostte alleen wat moeite om te maken en werd geloof ik nog het meest gewaardeerd).
Daarna kwam de pastoor om de zaak in te wijden en die had eerst een mooi stukje over geld uit het boek Matheus:

De gelijkenis van de talenten:
....Of het zal zijn als met een man die op reis ging, zijn dienaren bij zich riep en het geld dat hij bezat aan hen in beheer gaf. Aan de een gaf hij vijf talent, aan een ander twee, en aan nog een ander één, ieder naar wat hij aankon. Toen vertrok hij. Meteen ging de man die vijf talent ontvangen had op weg om er handel mee te drijven, en zo verdiende hij er vijf talent bij. Op dezelfde wijze verdiende de man die er twee had gekregen er twee bij. Degene die één talent ontvangen had, besloot het geld van zijn heer te verstoppen: hij begroef het.
Na lange tijd keerde de heer van die dienaren terug en vroeg hun rekenschap.
Degene die vijf talent ontvangen had, kwam naar hem toe en overhandigde hem nog vijf talent erbij met de woorden: “Heer, u hebt mij vijf talent in beheer gegeven, alstublieft, ik heb er vijf talent bij verdiend.” Zijn heer zei tegen hem: “Voortreffelijk, je bent een goede en betrouwbare dienaar. Omdat je betrouwbaar bent gebleken in het beheer van een klein bedrag, zal ik je over veel meer aanstellen. Wees welkom bij het feestmaal van je heer.”
Ook degene die twee talent ontvangen had, kwam naar hem toe en zei: “Heer, u hebt mij twee talent in beheer gegeven, alstublieft, ik heb er twee talent bij verdiend.”. Zijn heer zei tegen hem: “Voortreffelijk, je bent een goede en betrouwbare dienaar. Omdat je betrouwbaar was in het beheer van een klein bedrag, zal ik je over veel meer aanstellen. Wees welkom bij het feestmaal van je heer.”
Nu kwam ook degene die één talent ontvangen had naar hem toe, hij zei: “Heer, ik wist van u dat u streng bent, dat u maait waar u niet hebt gezaaid en oogst waar u niet hebt geplant, en uit angst besloot ik uw talent te begraven; alstublieft, hier hebt u het terug.” Zijn heer antwoordde hem: “Je bent een slechte, laffe dienaar. Je wist dus dat ik maai waar ik niet heb gezaaid en oogst waar ik niet heb geplant? Had mijn geld dan bij de bank in bewaring gegeven, dan zou ik bij terugkomst mijn kapitaal met rente hebben terugontvangen.
Pak hem dat talent maar af en geef het aan degene die er tien heeft. Want wie heeft zal nog meer krijgen, en wel in overvloed, maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij heeft nog worden ontnomen. En die nutteloze dienaar, gooi die eruit, in de uiterste duisternis, waar men jammert en knarsetandt.”


Echt zo´n stukje dat ik niet meer kende, maar wel herkende toen de pastoor het voordroeg. Dat kan die man echt goed, de juiste tekst bij zo´n situatie vinden. Z´n preken schijnen nogal zwaar op de hand te zijn, maar dit soort dingen kan hij vreselijk goed.

Tja en toen moest er natuurlijk gegeten en gedronken worden. Daar wij vanwege het vroege opstaan nog niet gegeten hadden, was dat voor ons zeer welkom :) Dus lekker aangevallen op de broodjes met allerlei lekkers erop, een glaasje sinaasappelsap erbij en tegen een uur of elf maar weer naar huis. Weer met allerlei mensen gesproken, natuurlijk ook de burgemeester weer even kort (is zo goed voor onze bekendheid dat we bijna overal bij zijn) en onze kennissen heel hartelijk bedankt voor de uitnodiging. Per slot van rekening zijn we geen klant bij ze en behalve natuurlijk de partners van het bedrijf waren er verder geen andere bedrijfsmensen uit Brixen dus we waren echt super vereerd dat wij wel waren uitgenodigd.

Vanmiddag ben ik weer gaan liggen want m´n knie deed weer goed pijn, terwijl Paul weer hard aan de slag is gegaan op de camping.
Vanavond lekker een pizza van Massimo gegeten en verder gewoon lekker rustig aan gedaan. De kinderen hebben heerlijk gespeeld met de ballonnen die ik voor ze mee had genomen van de bedrijfsopening en Paul en ik hebben nog even fijn zitten praten.

Nu is Paul weer weg, want hij moet vanavond weer DJ spelen. Eigenlijk geen zin, maar ja, het is nu eenmaal ook zijn werk (alhoewel veel mensen denken dat het een beetje spielerei is) dus ook zonder zin moet het gedaan worden.
Ik blijf lekker thuis, gisteravond was al gezellig genoeg en ik had eigenlijk niet zoveel puf om weer te gaan.

Voel me weer heerlijk op m´n plaats hier in Oostenrijk en ben ontzettend blij dat de vriendschap tussen ons en Christoph (Christine was nooit een probleem) weer hersteld is. Vriendschap blijft voor mij toch het allerbelangrijkste in het leven en ik ben ontzettend dankbaar dat we hier zoveel vrienden hebben gevonden.