In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, september 24, 2009

Weer een stuk beter

Zo, na twee dagen brak zijn vanwege een (buik)griepje, gaat het nu weer een stuk beter. Nog een beetje slap op de beentjes, maar dat gaat ook vanzelf wel weer over.

Natuurlijk heb ik wel gewoon de hoognodige administratie gedaan (de minder nodige niet), het huis redelijk aan kant gehouden en het koken is natuurlijk ook wel doorgegaan. Gister aan het einde van de middag in het wat minder warme zonnetje ook het terras weer voorzichtig een beetje aangeveegd, dan wordt er tenminste niet zoveel troep naar binnen gelopen.

Joris heeft ondertussen een speciaal leesboek voor kinderen met een leesachterstand meegekregen en daarvan gaan we elke dag twee pagina´s lezen. Gisteren zijn we begonnen en het is nu al spannend! Natuurlijk moet meneer luid jammeren als hij moet lezen, maar de belofte dat hij langer op z´n Nintendo DS mag spelen (daar hebben we een max. tijd per dag voor staan), zorgt ervoor dat het lezen ineens een stuk interessanter wordt.
Ik zorg er wel voor dat ik het pas als laatste doe, dan kan ik de beloning van het Nintendo spelen er tenminste meteen op laten volgen. Gisteren zijn we om half vijf gaan lezen en dat is een goed tijdstip. Z´n huiswerk is af, hij heeft al lekker kunnen spelen en dan gezellig samen zitten om te lezen.

Met Sabine gaat het verder ook goed, erg moe natuurlijk ´s ochtends, maar ze staat met maar weinig morren op en gaat keurig op tijd weg, zodat ze gezellig met de rest mee kan lopen.

Gistermiddag zijn trouwens ook de tegels voor ons terras geleverd.

Het zal nog wel even duren voordat ze gelegd gaan worden, daarvoor moet eerst de buitenkant van het huis gestuct en geverfd zijn. We hebben ze in ieder geval maar alvast liggen.

Verder heb ik nog even een plaatje geschoten van het uitzicht vanaf ons terras. Zo´n foto geeft natuurlijk nooit het echte beeld (dat is veel indrukwekkender) maar toch..



Wat momenteel erg lastig is, is dat de foto´s in blogger er ontzettend moeilijk op komen. De eerste foto van vandaag ging snel, maar met de tweede ben ik ruim 15 minuten bezig geweest. Uiteindelijk m´n explorer uitgezet en opnieuw opgestart, toen ging het ineens wel. Sowieso de laatste dagen veel moeite met het openen vanaf het derde tabblad, open nu voor iedere site maar een nieuwe internet-explorer, dat gaat een stuk beter.

Het is vandaag weer prachtig weer, echt een prachtige nazomer. De zomers hier zijn vaak wat wisselvallig, maar de nazomer is hier echt altijd fantastisch!