In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zaterdag, oktober 31, 2009

Aquarium, racebaan, stucwerk en terras

Gisteren is dan echt de steiger voor het huis weggehaald, zodat we nu eindelijk echt kunnen zien hoe het eruit ziet.
Lichte kleur geel met wit om de ramen heen, wij vinden het er mooi uitzien.

Zoals ook zichtbaar is, is vanochtend plaatselijk transporteur Theo Brugger gekomen met een lading steentjes die de ondergrond vormen voor ons terras. Rollierung wordt het hier genoemd, waardoor wij het idee hadden dat de steentjes rond zouden zijn, maar dat is dus niet zo. Weer wat geleerd!
Vanochtend moesten we daardoor eerst zorgen dat de steentjes fatsoenlijk over het terras verdeeld werden. Redelijk zwaar werk, dus we waren blij dat we niet zo´n groot oppervlak hebben. Alhoewel het ook kan komen doordat we alleen bezems hadden om het te verdelen en geen fatsoenlijke hark. Natuurlijk hebben we ook het terras van de buurtjes Richard en Evi gedaan, per slot van rekening zijn die nog net aan hun laatste vakantiedagen bezig.

Daarna was het tijd voor de vlooienmarkt van de Kinderfreunde. Helaas was ik gisteren vergeten mijn eigen inbreng langs te brengen, dus die ligt nu te wachten op volgend jaar. De kinderen vonden dat sowieso geen probleem, die kwamen om wat te kopen :)
Voor Joris vond ik een mooie herfstjas, een fleece-trui en een spijkerbroek. Verder vonden we een hotwheels racebaan
en een aquarium met lichtbak, filter, thermometer en verwarmingselement.

De kinderen vragen al heel lang om huisdieren en Paul zat eigenlijk ook al heel lang met een aquarium in z´n hoofd. Tegen een leuk prijsje de bak gekocht en daarna door naar Wörgl naar de dierenwinkel. Daar is het natuurlijk alsof je een vat leeggooit en dan hebben we alleen nog maar bodem voor de planten, grind, planten, spul om het water voor te bereiden en een visnetje. Nu moeten we het geheel een week laten staan en dan gaan we volgende week weer die kant op voor vissen. Een hoop geld, maar wel leuk!