In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, oktober 20, 2009

Werrukuh, werrukuh

Als je hard aan het werk bent, gaat de tijd zo snel dat je wel eens vergeet om een logje te schrijven.
Eerst even de foto´s van de kapstokken, nu wilden ze ineens wel laden:



Maandagochtend lag er natuurlijk weer een flinke berg huishouden op me te wachten. Ik probeer zo min mogelijk in het weekend te doen op dat gebied, zodat ik ook een beetje het gevoel heb dat ik ook wel eens vrij ben.
Dus weer flink aan de was, de droog, de strijk, het stofzuigen, het dweilen, natuurlijk moest er ook gekookt worden.
We aten gisteren patat, broccoli, varkensfilet met tomatensaus. Toe: straciatella-ijs met marsepein. Joris en ik waren de enige twee die de tomatensaus er lekker bij vonden, dus een gematigd succesje.

Verder kwam ik erachter dat ons stroomverbruik erg hoog ligt. Nu is dat aan de ene kant niet zo verwonderlijk, we hebben natuurlijk alles op stroom lopen. Deze week hebben we de verwarmingen aangesloten en dat merk je ook in het stroomverbruik. Er moeten ineens twee hele verdiepingen meer verwarmd worden. We waren er gelukkig al voor gewaarschuwd dat we in het begin echt een hoger stroomverbruik zouden hebben, dus het is niet onverwacht. Natuurlijk trekken ook de inductiekookplaat en de oven het nodige, maar we zijn wel aan het kijken waar we nog het een en ander kunnen bezuinigen. Het is natuurlijk zonde om je geld zo over de balk te gooien als het niet nodig is. De nodige transformatoren zijn dan ook al uit de stopcontacten gehaald en ook de printer staat nu niet meer standaard aan. Mijn pc gaat braaf iedere avond uit, alhoewel dat voor de levensduur dan weer niet optimaal is.

´s Middags zijn de kinderen weer naar de schützen geweest. Joris had 123 geschoten en Sabine 183, allebei best wel goed!

Joris had trouwens een slechte dag, ging huilend naar school, huilde op school en kwam huilend thuis omdat hij een handschoen was verloren en bang was dat we boos zouden worden. We hebben hem vroeg naar bed gedaan en vanochtend uit laten slapen. Hij werd om kwart voor acht wakker en wilde graag naar school, dus Paul heeft hem met de auto gebracht zodat hij nog net op tijd was.

Vandaag aten we een favoriet van Paul: groene koolrolletjes gevuld met gehakt, paneermeel en ui, met nog extra kool erbij en zelfgemaakte aardappelpuree. IJsje van oma toe (jammer dat die hoorntjes altijd zo zacht worden) en de buikjes zaten weer vol.

Het weer is weer helemaal zoals de herfst hier hoort te zijn, alleen de sneeuw op de bergen is een beetje maf. Wel mooi trouwens.
Hier weer wat fotootjes van ons uitzicht op dit moment:



Veel tijd om van het mooie weer te genieten, hebben we helaas niet; er ligt een hoop werk zowel in het huishouden als op computergebied. De avonden (dat betekent de tijd na 20.00 uur... of 21.00 uur) proberen we wel zoveel mogelijk vrij te houden, maar ja dan ga je niet buiten lopen...