In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

donderdag, oktober 29, 2009

Het houtwerk en de lamp boven de eettafel zijn er nu ook

Tijd vliegt als je het druk hebt.
Gisteren heb ik eerst uitgebreid met zusjelief getelefoneerd, want die was jarig. Daar we elkaar niet ontzettend vaak bellen, hebben we altijd veel gespreksstof als we dan eindelijk bellen. Voor ik het wist, was de ochtend dan ook al weer voorbij.
Tussen de middag aten we birmese currykip met macaroni en broccoli; de originele versie is met rijst en komkommersla, maar dat had ik niet meer. Deze nieuwe versie was ook zeer geslaagd! Voor de saus die we over hadden, heb ik nog snel even wat penne gekookt en die erdoor gemengd zodat we die in de loop van de week nog even konden gebruiken.

Nadat ik met Joris zijn dagelijkse leeswerk had gedaan, zijn we een spelletje UNO gaan spelen. Behalve wij deed er nog iemand mee...

Het is wel altijd uitkijken geblazen met Koekie, want voor je het weet vliegen de koekkruimels in het rond!

´s Avonds mochten de kinderen naar de film "School of Rock" kijken. Echt een latertje dus, want de film begon pas om half negen. De film was in het duits nagesynchroniseerd dus fijn voor Joris, want zo kon hij de film tenminste ook fatsoenlijk volgen. Daarna zijn de kinderen lekker op de bank blijven slapen en daar vond ik ze vanochtend om half acht dan ook.

We moesten tijdig op, want Rainer kwam vandaag om het houtwerk bij de eettafel te bevestigen en Paul heeft meteen de lamp opgehangen. Wij vinden het er erg mooi uitzien. Er moet nog wel een klein beetje stuc bijgesmeerd worden, maar dat gaat me lukken.


Ook ben ik vanochtend met Sabine en Joris naar de oogarts geweest. Joris klaagt bij het lezen namelijk altijd dat z´n ogen zo´n pijn doen. Alles is netjes nagekeken door de ontzettend lieve oogarts (een vrouw, wat wil een Joris nog meer...) en die kwam tot de conclusie dat Joris misschien een heel klein beetje verziend is (maar niet meer dan een half punt), maar dat dit geen probleem is. Wel heeft hij last van wat droge ogen, waarvoor we druppels gaan halen en gaan kijken in hoeverre dat helpt. Dan hebben we slechte ogen in ieder geval uitgesloten in verband met zijn slechte leesprestaties.

Zodadelijk gaan we weer gezellig met z´n vieren Upps die Pannenshow (de leukste thuis/lachen om homevideo´s) kijken onder het genot van een kop thee en een stuk appeltaart. Het is per slot van rekening toch vakantie dus dan mag dat.

1 Comments:

At 13 januari, 2010 19:37, Anonymous Anoniem zei....

Hi,

Enige suggestie hoe ik aan een Upps Panneshow DVD kan komen?

Kan dit nergens vinden op internet, amazon etc

Ik heb mijzelf krom gelachen om die filmpjes...

Bvd

Groetjes
Remko

 

Een reactie posten

<< Home