In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, oktober 27, 2009

Vrije dag

Gisteren was ook nog lekker een vrije dag en ook daar hebben we met z´n allen van genoten.
´s Ochtends wel wat huishouden gedaan, Paul ging verder met de goulash en na het middageten hebben Paul en de kinderen lekker Harry Potter gekeken, terwijl ik me in een boekje verdiept had.
Daarna is Paul begonnen met het verder opvullen van de kelderschachten, waarbij ik hem later ben gaan helpen. Nu hoeft er alleen nog van dat waterdoorlatende kiezel in en dan is het daar ook helemaal klaar. We hadden daar geluk dat onze achterbuurman Dennis ook hard bezig is met de verbouwing van z´n tuin. Daardoor had hij nog een berg grond (met veel stenen) over. Die heeft hij naar beneden gekiept bij ons achter zodat wij dat weer kunnen gebruiken. Anders blijf je bezig met betalen, dan laat hij eerst zijn overgebleven spul ophalen waarvoor hij betalen moet en moeten wij weer vulling bestellen voor bij ons wat wij dan weer betalen moeten en wat negen van de tien keer gewoon zijn overgebleven aarde is. Grondtransport is echt een gouden handel wat dat betreft.

´s Avonds toen de kinderen in bed lagen, zijn Paul en ik nog lekker een rondje gaan wandelen, ik was het binnenzitten behoorlijk zat.

Vanochtend stond de schilder alweer voor de deur, dus die hebben we meteen gevraagd of hij het houtwerk dat licht beschadigt is door het eraf trekken van afplakband door de stucadoors, nog even bij kan werken. Nu staat de steiger er nog en we weten niet hoe lang dat nog duurt. Als het goed is, komen ze het ding vandaag weer ophalen.

Paul is weer onderweg naar een klant, de kinderen hangen voor de tv en ik ga snel m´n huishouden verder doen.