In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, september 29, 2009

Pruimengebakjes en kippenragout

Gisteravond bij de thee hadden we ook nog een lekker gebakje dat ik in elkaar had gefrutseld van wat oude biscuits, mascarpone op datum, pruimen/chocoladejam, wat pruimenstukjes en chocoladerasp. Dit gaf een superlekker resultaat dat er zo uitzag:


Sabine voelde zich in de tussentijd steeds beroerder en ook met Paul ging het bergafwaarts. Er heeft hier een griepje toegeslagen, wat erg irritant is. Alleen Joris heeft er tot nu toe geen last van.

We zijn met z´n allen dus maar op tijd gaan slapen, Sabine en Paul met een aspirine in het lijf zodat het vandaag nog een beetje zou gaan.
Sabine wilde namelijk erg graag naar school vandaag, want eindelijk zou vandaag de handwerkles beginnen en dat is natuurlijk haar favoriete schoolvak. Vanochtend gingen Sabine en Joris weer gezamenlijk met de groep mee, Sabine op de gewone tijd en Joris weer extra vroeg voor z´n extra duitse les. Hij vertelde dat hij vandaag het enige kindje was dat er was, later kwam er nog 1, de andere twee kwamen gewoon niet opdagen. Het is wat, dan doe je als leraar zo je best om de kinderen op het goede niveau te krijgen!

Paul en ik zijn daarna naar St. Johann gereden voor de scan van Paul z´n schouder, hij heeft al tijden pijn en ook zo nu en dan last van heel korte uitval, dus er moest het nodige uitgesloten worden. Helaas was er op de foto´s geen oorzaak te zien, de ziekenhuisarts heeft het idee dat het in de nek gezocht moet worden. Dat wordt fysiotherapie, denk ik.

Tussen de middag heerlijk gegeten. Het karkas met wat restvlees van de kip van zaterdag tot een ragout verwerkt, daarbij (een beetje mislukte, maar goed te eten) bladerdeegbakjes gefabriceerd en voor de broodnodige vitamines kruidig gevulde paprika´s uit de oven gemaakt. Een toetje hadden we niet nodig, we vonden het zo lekker genoeg.



Daarna is Paul gaan slapen en zijn de kinderen hun huiswerk gaan maken onder mijn toeziend oog. Ik heb het terras ook maar weer even bijgeveegd, daar blijft momenteel stof en andere zooi opkomen. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat de buitenkant nu gedaan wordt.Om vier uur hebben we even pauze gehouden met een glaasje siroop en een snoepje, daarna weer stug verder.
Sabine heeft ondertussen een spelletje gevonden in het internet waarmee ze haar typevaardigheid wat kan verbeteren, want ze heeft nu weliswaar een jaar les gehad, maar het wil niet echt vlotten. Ze doet nu in ieder geval haar best om het record dat ik snel heb gezet te verbeteren en er zit schot in....

Met Joris heb ik nog leuk een spelletje Rolit gespeeld. Voor wie zo snel niet weet welk spel dat is:

Deze dus. Super leuk spel van uitgever Goliath, dus als je nog eens een kadootje voor een spelletjesgek moet hebben, dan is dit zeker een goede.

Daarna was het alweer etenstijd en hebben we de rest van de ragout op brood gesmeerd en dat even 10 minuten in een hete oven gestopt. Over de gezondheid hiervan kan geredetwist worden, maar lekker is het in ieder geval.
Joris vond trouwens dat ook hiervan een foto op m´n log moet, dus...


Natuurlijk hebben we ook ons kopje thee gedronken, dit keer met een speculaasje. Kinderen naar bed, ik weer eens bijpraten met zusjelief, nog een stuk van een mooie film over de trek van de wilde zalm gezien, logje geschreven en nu weer snel naar bed, boekje lezen en morgen op tijd weer op.