In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

maandag, september 28, 2009

Paddestoelen en dinosaurussen

Zondag was een prachtige dag en nadat we hadden uitgeslapen en rustig waren opgestart, bedachten we dat we met de vrijkaartjes die we van Anneke hadden gekregen wil naar de tentoonstelling "Die Welt der Dinosaurier" konden gaan. In een bosareaal in Kirchberg, achter de Badesee daar zouden levensgrote dinosaurussen staan opgesteld. Heel leuk, want we hadden er sowieso al naartoe gewild. Wie verwacht er dan dat je de dag ervoor ineens kaartjes krijgt?
Het leek ons wel gezellig als opa en oma mee zouden gaan, dus die snel gebeld en jawel, ze wilden graag gezellig mee. Heel leuk trouwens, want in dat deel van Kirchberg waren we nog nooit geweest. Erg mooie badesee, ligt echt tegen het bos aan. Het enige dat jammer is, is dat er maar heel weinig parkeerplaats is en eigenlijk is het grootste deel van de parkeerplaats van het naastgelegen hotel. Maar goed, daarover klagen we verder niet hoor, we konden de auto fatsoenlijk kwijt dus dat was allang prima.
Je hebt daar ook een prachtig uitzicht, het wordt zeker een gebied waar we eens vaker gaan wandelen.
Wat ons een klein beetje tegenviel is hoe dicht de dino´s op elkaar stonden, maar verder echt heel erg leuk. We vonden het allemaal erg leuk en bij elke dino stond een bordje met de naam en met uitleg waar de skeletten waren gevonden, hoe lang geleden de specifieke dino geleeft heeft en natuurlijk wat ze aten.
Ook waren er nog wat andere oerdieren te zien, zoals de mammoet en de voorloper van de tijger of leeuw.









Hierna zijn we Kirchberg ingelopen en hebben we bij Café Klaus lekker zitten eten en drinken. Veel last van wespen moet ik zeggen, maar daardoor ook nog iets bijzonders gezien. Paul had namelijk per ongeluk een wesp onthoofd (legde een bierviltje op het glas toen de wesp er net weer uit wilde vliegen). Dat hoofd heeft nog een kwartier bewogen en het lichaam bewoog toen nog steeds! We hebben niet meer kunnen controleren hoe lang dat nog doorgaat met bewegen, want de serveerster haalde toen alle spullen weg, want we hadden ook al betaald.
Het betekent in ieder geval dat je niet moet denken dat een wesp niet meer kan steken als hij dood is!

Toen nog even naar de camping om daar een glaasje te drinken, waarna opa en oma op verjaardag moesten. Nog gefeliciteerd Jan!

Wij zijn met z´n viertjes nog naar Aurach gereden en hebben daar in het stukje bos dat naar het Wildpark leidt, nog even heerlijk gewandeld. Het mooiste was natuurlijk dat we behalve een leuke beek ook allemaal paddestoelen hebben gezien. Joris was niet meer te houden! Hierbij dus ook nog even de paddestoelen (en het bruggetje waar we over moesten steken):








Thuis nog heel gezellig met de buurtjes zitten kletsen, sekt moeten drinken omdat ook buurtjes Marianne, Marc en Nick naast ons zijn komen wonen, groentensoep met ballen en crackers met kaas gegeten en daarna ging het lampje uit (bij mij en de kinderen dan tenminste).


Natuurlijk sliep ik zelf niet voor elf uur, maar mijn lichaam vond dat ik om 3 uur best weer wakker kon worden en om 4 uur ben ik m´n bed maar uitgestapt, want ik kon niet meer slapen. Tja dan ga je vanzelf wel aan het werk. Heb in ieder geval in alle rust eindelijk eens m´n bureaublad/desktop opgeruimd. Er stonden allemaal bestandjes op die ik nooit open en die er eigenlijk alleen maar op stonden te wachten om gearchiveerd te worden.
Paul lekker uit laten slapen en de kinderen naar school geholpen. Gewassen, gestreken, stofgezogen, gedweild, administratie gedaan, gekookt (we hadden rijst, hachee en broccoli, als toetje een bakje vanille-ijs). Na het eten ben ik gaan liggen en ben tussen half drie en vier compleet knock-out geweest. Het is ook dat Joris het toen nodig vond om me wakker te maken, anders had ik vermoedelijk nog wel een uurtje langer geslapen.
Nu kon ik "fijn" nog eventjes het een en ander opruimen, afwasmachine aanzetten en weer een nieuwe was/droogronde verzorgen.

Blogje ook geschreven, het is mooi geweest. Het is alweer bijna tijd om het brood op tafel te gaan zetten.