In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, november 03, 2009

Adviseur zijn is ook heel leuk!

Maandagmiddag was echt heel leuk. Ik was gevraagd om te komen helpen bij de beslissing of er een bepaald nieuw computerprogramma aangeschaft moest worden of niet. We (ik en drie mannen) kregen te zien wat er met het programma allemaal mogelijk is en er doken meteen wat vragen op die degene die het kwam presenteren het liefst een beetje uitwijkend wilde antwoorden, maar door alle jaren die ik naast Paul heb gezeten, weet ik van een hoop zaken of het mogelijk is of niet.
Aan de ene kant kon ik de verkoopster een beetje helpen door eerlijk te zeggen dat ik het programma weliswaar niet goedkoop vind, maar ook niet zwaar overdreven geprijsd. Aan de andere kant kon ik m´n opdrachtgever helpen door te zeggen dat ik iets anders juist wel weer aan de prijzige kant vond.
Ik weet nu hoe Paul het heeft als mensen hem vragen om advies. Je beslist namelijk wel eventjes over andermans geld en het ging hier vandaag niet over honderd euro.... Heel erg leuk en vooral ook heel erg leuk dat mijn mening zo vreselijk serieus genomen werd, dat heb ik wel eens anders meegemaakt!

Thuisgekomen de worsten opgewarmd die we nog over hadden van het middageten (ik lustte na de aardappels en de witlof met ham en kaas uit de oven niets meer en Joris had geen trek in worst) en die lekker met brood gegeten. Ik had ook nog brezen gehaald, die Joris heeft besmeerd met boter (een butterbrez mam, dat is lekker hoor) en zo z´n eten toch nog binnenkreeg.
Daarna ben ik lekker gaan internetsurfen en hebben Paul en de kinderen Aladin gekeken. Blijft toch een aanrader.


Vanochtend werden we weer wakker met sneeuw dat blijft toch een stuk leuker dan regen. Havermoutpap gekookt voor de kinderen; Sabine vindt het heerlijk, Joris wilde liever een stukje appel. Hij krijgt nu eenmaal bijna niets naar binnen zo vroeg in de morgen.
Vanaf kwart voor zeven weer aan de slag met huishouden, email lezen, naar de stort, het postkantoor en de boekhouder en nu zit ik dus weer even lekker bij te komen met een kopje thee en een ham/spekbroodje. Voor de helft van het geld uit de bak bij de Hofer/Aldi gehaald en net even opgewarmd. Blijft erg lekker moet ik zeggen. Er liggen ook nog een aantal pakjes in de vriezer, zo maar eens 4 van die broodjes eruit halen voor morgen mee naar school en voor ons thuis als tussendoor hapje. Als we om kwart over zes eten, dan hebben we tussen half tien en tien nu eenmaal honger. En als je dan weet dat het middageten pas om half twee op tafel staat, dan heb je nog meer honger.

Vandaag eten we restjes van de afgelopen tijd. Ik heb nog rijst en indonesische groenten; nog voor een persoon krautfleckerl en ook nog een pan bouillon met aardappel en wortel, een lievelingskostje van Joris.

Koken moet ik ook nog wel. Er ligt nog kipfilet te wachten om verwerkt te worden tot ajam paniki en gehakt om verwerkt te worden tot balletjes. Dan ligt er alvast weer wat klaar in de vriezer voor van de winter.