In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, november 08, 2009

Balkon

Vrijdagmiddag was het dan zover, we zijn vissen gaan halen. 11 stuks hebben we er nu. 2 black molly´s, 2 gold molly´s, 3 neonvisjes, 3 bodempoetsertjes en 1 zo´n vis die z´n best doet het glas schoon te houden.
De grote baas is het mannetje van de black molly´s, direct gevolgd door wat het mannetje lijkt te zijn van de gold molly´s. De neonvisjes zijn uitermate saai, die zwemmen maar een beetje en proberen mooi te zijn. De leukste visjes zijn de bodempoetsertjes, dat zijn echt een beetje de deugnietjes van het aquarium.
Er is maar 1 vis met een naam dat is degene die het glas schoon houdt. Joris heeft hem Slurpie gedoopt.
Helaas hebben we nog geen goede foto´s van het aquarium kunnen maken, daarvoor is het te donker.

Vrijdagavond moest Paul weer draaien, het was weer de grote speel en win van Chris avond. Iedereen die tegen Chris aan wil treden gaat in een bak en de vijf spellen die gespeeld worden gaan in een bak. Eerst wordt de volgorde van de 5 spellen bepaald. Biljard, darten, tafelvoetbal, dobbelen en spijker slaan. Voor elk spel krijgt de winnaar een aantal punten. Het begint met 6 punten voor het eerste spel, daarna loopt het flink op. Chris is vrijwel onverslaanbaar met dart en biljard, maar de andere drie spellen zijn te doen.
De inzet van het spel is € 500,- dus je wilt je best wel doen! Chris wil sowieso altijd winnen dus die doet ook ontzettend z´n best.
Het was erg gezellig en Paul kwam dan ook pas tegen vier uur thuis. Ikzelf was al veel eerder vertrokken, ik had gewoon geen puf meer (was compleet alcoholvrij en dan wordt je nu eenmaal eerder moe).

Zaterdagochtend om 8 uur stonden de balkonbouwers ineens voor de deur en die hebben al heel wat werk kunnen verrichten aan de twee balkons. Eerst worden de lange balken neergelegd waarop vervolgens de planken getimmerd worden.


Het geheel wordt netjes afgezaagd, waarna de verticale balken erop worden gezet.


Als die allemaal netjes staan, gaat de bovenste horizontale balk erop.


Volgende week wordt dit vervolgd. Sabine is in ieder geval al erg blij, er staat al een stoel op het balkon :)

Vandaag vond buurman Christian het nodig zijn dochter te verbieden om bij ons op balkon te klimmen. Dus ik zeg tegen hem: ik weet niet hoe het met jou was, maar ik zat vroeger altijd boven in bomen, dat was een stuk gevaarlijker. Met een grote grijns beaamde hij dat hij daar ook meestal zat, maar z´n dochter mag niet op een balkon waarvan de zijkant er nog niet op zit..... Vreemde jongens die vaders...