In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

vrijdag, december 25, 2009

Hele fijne kerstdagen!

Voor ons begon de kerst gister helaas pas laat. Ik had om 16.00 uur vrij gekregen, maar Paul moest nog DJ spelen en die was pas tegen half acht klaar.
Terwijl Sabine zich in de tussentijd op de pannenlap wierp die ze voor mij aan het haken was (mijn kerstkadootje, ze was er al twee maanden mee bezig, maar eigenlijk eergisteren pas echt mee begonnen), hebben Joris en ik het eten voorbereid.
Vooraf cranberrypaté op een bedje van veldsla, vervolgens runderfilet uit de oven met port-rodewijn-balsamicosaus en gemengde groenten, joghurtmousse met slagroom en een chocolaatje (frohe festtagen).
Toen heeft Joris alle kaarsen en Paul de kachel aangestoken, zijn we lekker op de bank gaan zitten met een kopje thee en hebben onze kadootjes uitgepakt. Het was geen gigantische berg, maar ik denk toch precies genoeg, iedereen was op het eind helemaal blij.

Joris was eerst even teleurgesteld dat hij een boek kreeg, maar toen bleek dat we dat allemaal kregen, vond hij het ineens wel heel interessant. We zijn een echte leesfamilie en daar wil hij natuurlijk ook maar wat graag bijhoren door ook boeken te lezen.
Z´n puzzelboeken vond hij ook machtig interessant, dus we hopen dat we op die manier z´n taalgevoel ook wat kunnen verbeteren.
Sabine was ook superblij met haar boek en haar puzzelboek op niveau. 12+ dus ze moet echt haar best doen en dat zag ze al helemaal zitten.
Natuurlijk kreeg Joris zijn racebaan die we toen op de tweedehands markt hadden gekocht en Sabine haar kristalmaakset, daarnaast allebei nog een bordspel. Paul is nog even met Sabine gaan spelen en ik met Joris. Toen was het alweer tien uur en zijn we met z´n allen braaf naar bed gegaan.
Per slot van rekening zijn deze komende drie dagen voor mij waarschijnlijk heel zwaar; de tweede ronde nederlanders komt aan en ook de duitsers komen nu na de kerst met z´n allen deze kant op.

Hele fijne kerstdagen en als ik niet schrijf dan weten jullie dat het hier heel erg druk is!