In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, augustus 28, 2013

De laatste hele vakantieweek

Vakantie, dat betekent uitslapen..... nou ja, behalve maandag dan. Ik was om half vijf al wakker en toen ik om kwart over vijf nog niet kon slapen, ben ik er maar uit gegaan. Daardoor was ik om tien over half zes al aan het werk.
Voordeel was dat ik om half vier al klaar was met de acht urige werkdag, maar toen ben ik ook behoorlijk ingestort en ben maar een uurtje gaan slapen.
Daarna heb ik de achterstallige administratie ingehaald en zelfs nog wat aan de website kunnen werken. Lekker dagje dus.

Paul was niet helemaal lekker en dat heb ik gisteren gemerkt. Hoe later het werd, hoe slechter ik me voelde dus rustig aan gedaan met het werk. Joris had bedacht wat we zouden gaan eten en heeft dat samen met Paul gekookt. Een heerlijk pittig zoet-zuur kipgerecht. Met wortel en prei uit de tuin, uitje erbij, gekookte rijst en smullen maar. Zodanig lekker dat we het meteen in ons favoriete recepten mapje gedaan hebben.

Vandaag nog steeds niet lekker, dus hebben de kinderen het stofzuigen en strijken overgenomen. Tussen de middag met z´n drietjes een lekker kippensoepje gemaakt, als je je niet helemaal lekker voelt, is dat toch altijd het lekkerst (vind ik).
Sabine is vanmiddag naar Kufstein vertrokken, die heeft eindelijk een echte afspraak met een vriendin kunnen maken om samen naar de film te gaan. Dat probeert ze al vanaf het begin van de vakantie, maar dan kon de een niet, dan de ander toch wel niet, dan moest er een werken, of ze waren een flink aantal weken op vakantie. Nu bijna aan het einde van de vakantie kwam het er eindelijk van. Die zien we vanavond om een uur of negen wel weer thuiskomen :)

De vraag "wat eten we vanavond?" hadden we ook snel beantwoord. Joris heeft flink geholpen met maken:
 eerst natuurlijk goed invetten....en dan...
...bakken en op tijd omdraaien.

Daarna hebben we ze natuurlijk heerlijk opgegeten!

Daarbij is ook nog wat gebeurd, waarvan Joris heel erg schrok. Hij liep even naar beneden om de boter in de magnetron te ontdooien, toen er iets knalde. Joris riep dat de magnetron in brand stond, dus Paul en ik renden naar beneden. Joris heeft precies het juiste gedaan en het deurtje opengetrokken waardoor de magnetron stopte. Het was gelukkig alleen een steekvlam geweest en dat was het. Naderhand kwam natuurlijk de schrik en zat Joris op de trap helemaal te trillen.
De magnetron gaat de deur uit, hij is al vrij oud, dus we laten ´m niet meer repareren.

Voor de rest gelukkig niets bijzonders. Paul en ik werken allebei hele dagen en de kinderen proberen zich een beetje te vermaken. Alhoewel Joris roept dat hij niet heel veel zin heeft om weer naar school te gaan, denk ik dat als hij eenmaal gaat, hij toch wel blij zal zijn. Sabine wil sowieso graag, dan ziet ze haar vriendinnen tenminste weer.

Fijne dag!