In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, september 08, 2013

Een heerlijke nazomerse zondag

Doordat ik woensdag en donderdag met Sabine naar Wenen was geweest, moest ik dit weekend toch ook nog een aantal uren werken. Gisteren al braaf bezig geweest en vanochtend heb ik de laatste 3 uur gewerkt.
Paul was ´s ochtends al naar de jongens van de oldtimerclub geweest, want die hadden vandaag weer hun rondrit door het dorp. Tussen het werken door, heb ik dus ook nog even lekker gekeken naar de oude motoren, auto´s en vooral tractoren. Als je heel goed kijkt, kun je ze de berg op zien komen rijden.




Paul heeft ook nog wat gewerkt, terwijl de kinderen lekker op hun laptops aan het spelen waren.

Na het middageten zijn we in de auto gestapt en naar Reith gereden. Vlak voor Reith staat een gasthof midden op de weg en daar hebben we onze auto geparkeerd en zijn gaan wandelen in het bos dat daar ligt. Joris voelde zich niet helemaal lekker en dat was te zien en te merken. Daar waar hij normaalgesproken van alles ziet, zag hij vandaag nog niet eens de paddenstoelen waar we voorbij liepen.
 In de poel zaten allemaal kleine salamandertjes. Op de foto niet te zien, maar wel een leuk schouwspel.


Na een half uurtje kwamen we bij het Bichlhof, wat heel goed was, want Joris voelde zich ellendig van de dorst. Na een glas sprite en een stuk apfelstrudel ging het gelukkig beter! Het uitzicht was er in ieder geval prachtig! Hier de Kitzbüheler Horn.

 
Dit stukje vonden we heel grappig. Er zijn daar een paar bomen tussenuit en waar kijk je naar...naar een lelijk stukje industrie (Egger Holz in Oberndorf), gelukkig lagen daar nog een paar mooie bergen achter :)
 Voor het geval dat jullie denken dat Joris en ik alleen aan het wandelen waren, nee hoor, daar voren kun je Paul en Sabine zien.

 We moesten natuurlijk ook even gek doen.

Uiteindelijk zijn we een dikke twee en een half uur onderweg geweest. Het weer is prachtig, echt mooi nazomers weer, dus daar wilden we op deze zondag wel even van genieten.
Thuis dus ook lekker het terras op gedoken, terwijl Joris nog even met wat vriendjes uit de buurt is gaan spelen.

De avond hebben we afgesloten met een heerlijke (door Paul gefabriceerde) bak lasagna, waarna de cavia´s nog even op het terras hebben mogen rondwandelen/eten en wij van de mooie avond hebben genoten.

Alweer een heerlijke dag in ons mooie Brixental!