In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

woensdag, november 18, 2015

bijpraten

Jaaaaaa, na al die tijd toch maar weer eens een post.

Mijn nieuwe werk bevalt prima, alhoewel ik nog steeds ontzettend moet wennen aan de oostenrijkse manier van werken. Ik blijf moeite hebben met het feit dat er vrijwel niets gepland wordt.
Op het moment is het nog redelijk rustig (geen gasten) dus kan ik me vol op de voorbereidingen voor het seizoen concentreren. Een van de dingen die ik voorbereid, zijn maaltijden voor van de winter. Er gaan dan zeker dagen komen dat ik geen zin/tijd heb om te koken, dus dat is wel zo handig.
Daar de paprika´s deze week in de aanbieding zijn, hebben we een flinke hoeveelheid gekocht. Gisteren/vandaag heb ik een grote pan goulash gemaakt. Vandaag hebben we die gegeten met semmelknödel en de rest gaat de vriezer in. Morgen ga ik een flinke pan chili con carne maken. De voorraad die ik had, is al door Joris opgegeten (die vindt dat ongeveer het lekkerste dat er bestaat), dus daar hebben we weer een nieuwe hoeveelheid van nodig.

Paul heeft het redelijk druk met het werk, dus dat is ook fijn. Genoeg werk om geld binnen te krijgen, maar niet teveel zodat hij ook tijd voor ons heeft.

Sabine vindt school nog steeds niet erg leuk, maar is wel hard bezig voor de opleiding die ze hierna wil gaan doen. Dat betekent concreet dat ze C++ aan het leren is, een flink lastige programmeertaal die je nodig hebt als je spellen wilt gaan programmeren. Daarnaast heeft ze het erg naar haar zin als tester van het spel Elsword van Gameforge. Het is een drukke dame.

Joris gaat momenteel heel lekker op school, zover wij kunnen nagaan wordt er momenteel geen huiswerk vergeten, dus daar zijn we erg blij mee.
Gisteravond was er een informatie avond van de vervolgscholen en ook daar wordt voor hem en ons steeds duidelijker dat de polytechnische schule in Brixen voor hem waarschijnlijk toch de juiste keus is. Ze bereiden de kinderen daar helemaal voor op een "Lehre". Leerjongen of - meisje in bepaalde beroepen. Joris heeft steeds sterker het gevoel dat hij echt kok wil worden en dat is een van de leerwegen op die school.

Verder is het belangrijkste nieuws dat we nog steeds een fantastisch mooie herfst hebben. Ook vandaag scheen de zon dat het een lieve lust was. Voor het weekend is sneeuw voorspeld, dat zou natuurlijk helemaal te gek zijn. Om deze tijd van het jaar hebben we daar weer heel veel zin in.