In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

zondag, augustus 30, 2015

ongenode gast (wel heel leuk)

Daarnet vonden we een ongenode gast in het washok. Slechts een paar centimeter groot.
Wat een schatje hè? Joris heeft ´m snel in de tuin gezet, want in huis kan het diertje echt niet overleven.

We kwamen net terug van de avondronde bij het Resort. Gisteren was het hier 30 graden en vandaag haalde het kwik de 35 graden. Planten water geven was dus weer hoog nodig.
Hier een fotootje van het geheel in de avond. Natuurlijk niet al te duidelijk (hé, ik heb nog steeds maar een oude Nokia om foto´s mee te maken), maar er valt wel te zien dat de huizen betimmerd zijn.
Vrijdag ben ik ook weer zeven uur in touw geweest, waarbij ik onder andere een gigantische stapel theedoeken heb gestreken. Die moeten straks de vakantiewoningen in, zodat de gasten die niet mee hoeven nemen. De rest van de dames is hard bezig geweest met de inrichting, zodat nu overal servies en bestek aanwezig is. Ook is er al wat decoratie neergezet. Het gaat echt leuk worden allemaal.

Gisteren had ik geen zin om te gaan schoonmaken (een mens moet ook wel eens een dag vrij hebben) en heb ik alleen ´s ochtends even wat deuren geopend. Daarna zijn Paul en ik naar Rosenheim gereden, waar het net zo heet was als bij ons. Wel weer erg leuk gewandeld en een beetje gewinkeld. We hebben wat nieuwe snijplanken gekocht, want die van ons zijn ondertussen wel zo´n beetje op.

Joris bewaakte ondertussen het fort, terwijl Sabine weer hard aan het werk was.
Het was trouwens heel goed dat Joris thuis was, want we waren nog geen half uur onderweg toen ik gebeld werd door de huismeester. Petra, ben je thuis? Nee, ik ben onderweg naar Rosenheim. O jee, dat is balen, ik kan er namelijk niet in. Geen probleem, ik stuur zoonlief wel even.
Joris en huismeester Peter kunnen het goed met elkaar vinden, dus dat was geen enkel probleem.
Dus toen Peter later weer belde, heb ik Joris meteen weer gestuurd en die kreeg toen 2 euro van Peter om een ijsje te kopen. Lief toch!

Vandaag zou ik voor het sproeien van het gras en de planten zorgen, dus zo gezegd, zo gedaan. Vanochtend zijn Joris en ik twee uur in de weer geweest om vooral het jonge spul en het graszaad goed te besproeien. Tot mijn schrik zag ik toen ik aankwam, twee mannen rondlopen. Op zondag wel heel erg vreemd.
"Fear I know not", dus ik ben er meteen op afgestapt. Bleken het de leveranciers van de kleine huishoudelijk apparatuur te zijn. Dus ook magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker, stofzuiger en nog wat klein spul is nu in de huisjes aanwezig.
Tussen de middag bleek de huismeester ook nog even een kijkje te nemen (hij belde dat hij er nog even was), terwijl ik hard bezig was met vlees in de marinade zetten.
We hadden besloten om ´s middags als Sabine vrij was, te gaan barbecuen. Met varkenshaassaté, kalkoenfilet in zoete chilisaus, spareribs, mais, verse fruitsalade, tomaten en wat broodjes met kruidenboter aten we ons buikje heerlijk rond.
Paul had een kleed op het terras gelegd, met daarop nog een stoelkussen, want de tegels waren zo heet, dat hij z´n voeten verbrandde.

Terwijl Sabine om vijf uur weer ging werken, zijn wij drie nog naar het Resort geweest om de sproeiers te verzetten. Even een half uurtje werk en dan is dat ook weer gebeurd.

Thuisgekomen heb ik onze tomaten nog even bewonderd. De roma-tomaten delen we zo te zien met de slakken, want die zijn wat aangevroten, maar beginnen al mooi te kleuren.
 De "gewone" ronde tomaten doen het ook goed. De meest rode heb ik van de struik geplukt en lekker opgesnoept :-) Ik kan er gewoon niet van af blijven, haha!

Om acht uur nog even langs het Resort gelopen om de sproeiers uit te schakelen. Afwasje met z´n drietjes gedaan en nu heerlijk relaxen. Hopelijk komt Sabine over niet al te lang weer thuis, dan kunnen we nog even van elkaar genieten voordat het weer bedtijd is.