In Oostenrijk

zomer 2005 zijn we verhuisd naar Oostenrijk. Hier schrijf ik alle dingen die ons overkomen. Voornamelijk gerelateerd aan Oostenrijk, maar natuurlijk niet continu.

dinsdag, september 27, 2005

alweer een dag in het mooie Oostenrijk

Gisterochtend na het ontbijt een boodschappenlijst opgesteld en eerst maar op het fietsje naar Kirchberg gegaan om boodschappen te doen.
Vooral de heenweg was ff iets lastiger dan ik in gedachten had (ik ben nu eenmaal 's ochtends een dweil, dat gaat vrees ik nooit over), maar we hebben het gehaald. Ik heb ontzettend m'n best gedaan om flink door te fietsen zodat ik ook wat een de beweging heb.
Allerlei boodschapjes gedaan die ik normaal nooit doe. Ook een hele belevenis, mijn eerste flesje zoetstof (vloeibaar) gekocht, grote zak ingevroren vis, kwark, ricotta, cottage cheese met kruiden en natuurlijk allerlei groenten.
Wel een dure aangelegenheid hoor. Het blijkt namelijk zo te zijn dat eiwitleveranciers over het algemeen genomen een heel stuk hoger geprijsd zijn dan koolhydraatleveranciers. Maar alles voor het goede doel moet je maar denken.

Weer met een flinke snelheid (voor mijn doen dan) naar huis gefietst, Paul ver achter mij latend
eerlijk gezegd niet zo'n kunst, want hij had toen al last van z'n voorhoofdsholte, dat kreeg ik later pas.

Tussen de middag heb ik mij op een grote salade met zalm gestort. Op zich wel lekker op de ijsbergsla na. Ik ben nu eenmaal geen sla mens dus daar moet ik eens mee leren leven en gewoon iets anders nemen wat ik wel lekker vind.

's Middags vierde buurmeisje haar verjaardag ook voor ons, dus ik heb me zo'n drie uur lang in moeten houden om geen stukje taart te nemen (werd me meerdere malen aangeboden) en geen lekker glaasje sekt, maar ik heb het gered.
Toen ik erg trek kreeg heb ik gewoon lekker een stuk kaas gegeten. We hebben trouwens de hele middag in een flink warme zon kunnen zitten, het weer deed fantastisch mee.

Sabine heeft gistermiddag de hele middag bij Mario gespeeld en gewerkt. Ze had de Lernwörter voor deze week niet meegekregen omdat ze op bijles zat (dat heeft ze 1 of 2 keer in de week, ik heb het niet goed van haar begrepen) en toen gingen ze dat bij Mario thuis rechttrekken.
Ze hebben dus netjes huiswerk gemaakt, maar er ook gegeten, tv gekeken en gespeeld. Erg leuk om te weten dat ze nu ook een vriendje heeft die alleen maar duits spreekt, dat is toch beter voor haar spreekvaardigheid dan haar tweetalige vriendinnetje.

Verder zat er een briefje in haar informatieschriftje dat ze motorisch niet zo sterk is (dat wisten wij gelukkig al langer) en dat er wordt aangeraden dat ze op vrijdagmiddag naar de speciale bewegingslessen gaat. Van oktober t/m mei elke vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. Voor E 50,- slechts! Daar hebben we haar dus meteen voor opgegeven. Sabine zei dat ze het wel leuk vindt om extra te gymmen, dus dat is mooi meegenomen.
Maandag 3 oktober heb ik daarover een gesprek met iemand die niet netjes kan schrijven en waarvan ik de naam dientengevolge niet heb kunnen ontcijferen. Maar dat geeft niet, ik weet de tijd en de plaats dus dan komt het vanzelf wel goed.

Verder kreeg ook ik gister tegen het einde van de dag last van m'n voorhoofdsholte en ben daarom om half tien met een aspirine m'n bed ingedoken (nadat ik de aspirine eerst m'n keel in had gewerkt natuurlijk, hihi).

Vanochtend om 6.18 uur al aardig wakker en toen maar meteen m'n oefeningen gedaan zodat ik daar om 6.45 uur (opstaantijd) mee klaar was. Het regent hier vandaag pijpestelen en gelukkig kwam de buurvrouw al kloppen of we mee wilden rijden naar school. Nou heel graag! De kinderen gingen allebei weer heel vrolijk naar school, dus dat komt vandaag ook weer helemaal goed.